foto

America Ferrera

  • nar. 18.4.1984 (36 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

America Georgina Ferrera se narodila 18. dubna 1984 v L.A. honduraským přistěhovalcům jako nejmladší ze šesti dětí. Maminka je vychovávala v kalifornském San Fernando Halley, kde začala America hrát již v osmi letech ve školních představeních a místním divadle.

Filmový debut přišel roku 2002 se snímkem SPRÁVNÝ ŽENSKÝ JSOU DO KULATA, za který dokonce získala ocenění pro nejlepší herečku na festivalu Sundance. Po několika televizních rolích byla roku 2005 obsazena do filmu SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT jako Carmen Lowell. Nyní America pracuje na projektu UGLY BETTY, což by měla být filmová adaptace na známou kolumbijskou telenovelu „Ošklivka Betty“.

Georgina, jak jí někteří známí přezdívají, ještě studuje najednou dva vysokoškolské obory (Divadlo a Mezinárodní vztahy) na Southern University. Se svou váhou si očividně nedělá žádné starosti: "Myslím si, že Hispánky jsou krásné především díky svým křivkám. Ale nejsem si jistá, že v Hollywoodu mají stejný názor... Nikdy bych nedokázala shodit 50 liber. Když se s tebou po konkurzu zkrátka nechtějí otravovat, prostě tu roli nedostaneš. Ale pořád lepší, než nezdravé fyzické týrání sebe samu hubnutím jen proto, abys zazářila ve filmu."

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Jak vycvičit draka 3
Jak vycvičit draka: Návrat (TV film)
2016 Zvláštní korespondenti
2014 Chavez
Dragons: Dawn of the Dragon Racers
Jak vycvičit draka 2
X/Y
2012 It's a Disaster
Patrola
2011 Book of Dragons
Dragons: Gift of the Night Fury
2010 Jak vycvičit draka
Legend of the Boneknapper Dragon (TV film)
Naše rodinná svatba
The Dry Land
2008 Sesterstvo putovních kalhot 2
Zvonilka
2007 Cesta do temnoty
Muertas
V neděli v deset
2006 Stín svědomí
2005 3:52
How the Garcia Girls Spent Their Summer
Legendy z Dogtownu
Sesterstvo putovních kalhot
2004 $5.15/Hr. (TV film)
Píseň prérie (TV film)
2002 Rozbal to naplno (TV film)
Správný ženský jsou do kulata

TV seriály

2020 Superstore (TV seriál)
California, Part 1 (S05E21)
Customer Safari (S05E20)
Carol's Back (S05E19)
další epizody (11)
2019 Superstore (TV seriál)
Negotiations (S05E10)
Curbside Pickup (S05E09)
Toy Drive (S05E08)
další epizody (23)
2018 Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
King of Dragons: Part 2 (S06E13)
King of Dragons: Part 1 (S06E12)
Guardians of Vanaheim (S06E11)
další epizody (13)
Superstore (TV seriál)
Shadowing Glenn (S04E09)
Manager's Conference (S04E08)
New Initiative (S04E07)
další epizody (24)
2017 Gente-fied (TV seriál)
Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
Sins of the Past (S05E13)
Searching for Oswald... And Chicken (S05E12)
Snuffnut (S05E11)
další epizody (26)
Superstore (TV seriál)
Christmas Eve (S03E07)
Health Fund (S03E06)
Sal's Dead (S03E05)
další epizody (19)
2016 Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
Defenders of the Wing, Part 1 (S03E13)
Last Auction Heroes (S03E12)
Family on the Edge (S03E11)
další epizody (26)
Superstore (TV seriál)
Black Friday (S02E09)
Seasonal Help (S02E08)
Election Day (S02E07)
další epizody (17)
2015 Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
Total Nightmare (S01E13)
The Next Big Sting (S01E12)
Have Dragon Will Travel, Part 2 (S01E11)
další epizody (13)
Superstore (TV seriál)
Shots and Salsa (S01E03)
Magazine Profile (S01E02)
Pilot (S01E01)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
80s Ladies (S03E06)
2014 Jak vycvičit draky (TV seriál)
Zpátky z vyhnanství (S02E20)
Vyhnanství (S02E19)
Bim! Bam! Bum! (S02E18)
další epizody (9)
2013 Jak vycvičit draky (TV seriál)
Skrill nikdy neumírá, 2. část (S02E11)
Skrill nikdy neumírá, 1. část (S02E10)
Pozor, Zipák (S02E09)
další epizody (18)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Next Month (S05E08)
2012 Christine (TV seriál)
Jak vycvičit draky (TV seriál)
Thórův hněv (S01E13)
Blponiáda (S01E12)
Tajemná Heather, 2. část (S01E11)
další epizody (13)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Zahraniční záležitost (S02E20)
Vrahova píseň (S02E18)
Stříbrná kulka (S02E15)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Odběratelé (S05E03)
2001 Express Yourself (TV seriál)

Dokumentární

2017 100 Years
2016 America Divided (TV seriál)
The 4%: Film's Gender Problem
2014 Roky nebezpečného života (TV seriál)
2013 Šest písní Stephena Sondheima (TV film)
2012 Polovina nebe (TV seriál)
2008 Speechless (TV film)

Hudební videoklipy

2018 JAY-Z feat. Beyoncé - Family Feud (hudební videoklip)

Producentská filmografie

TV seriály

2019 Superstore (TV seriál)
Easter (S04E16)
Salary (S04E15)
Minor Crimes (S04E14)
další epizody (4)
2018 Superstore (TV seriál)
Shadowing Glenn (S04E09)
Manager's Conference (S04E08)
New Initiative (S04E07)
další epizody (24)
2017 Superstore (TV seriál)
Christmas Eve (S03E07)
Health Fund (S03E06)
Sal's Dead (S03E05)
další epizody (8)
2016 Superstore (TV seriál)
Guns, Pills and Birds (S02E03)
Strike (S02E01)
Labor (S01E11)
další epizody (10)
2015 Superstore (TV seriál)
Shots and Salsa (S01E03)
Magazine Profile (S01E02)
Pilot (S01E01)

Režijní filmografie

TV seriály

2020 Superstore (TV seriál)
Lady Boss (S05E11)
2018 Superstore (TV seriál)
Video Game Release (S03E13)
2017 Superstore (TV seriál)
Mateo's Last Day (S02E17)

Host

Fanoušci tvůrce