foto

Daniel Hůlka

  • nar. 1.6.1968 (50 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel Hůlka se narodil 1.června 1968 v Praze. Už v dětství se v něm projevil cit pro umění - na základní škole chodil do kreslení a učil se hrát na flétnu, klarinet a klavír. Studoval na gymnáziu, kde hrál volejbal, bohužel s ním musel kvůli zdravotním problémům skončit. V tom období založil s kamarádem hudební skupinu a začal se věnovat zpěvu. Nastoupil na Pražskou konzervatoř, kterou vystudoval pod vedením Z. Jankovského.

Zpočátku se věnoval hlavně opernímu zpěvu, hrál Dona Giovanniho v opeře Don Giovanni, Escamilia v opeře Carmen, Figara ve Figarově svatbě, Kalinu v Tajemství a Sylvia v Komediantech. S těmito operami hostoval v Národním divadle, divadle F. X. Šaldy v Liberci, divadle J. K. Tyla v Plzni, ve Stavovském divadle, v Městském divadle v Ústí nad Labem a v Hudebním divadle v Karlíně.

Zlomem pro něj byl rok 1995, kdy vyhrál konkurz na hlavní roli v muzikálu DRACULA. Díky tomuto muzikálu se dostal do povědomí nejširší veřejnosti. Proslavil se a získal ještě několik dalších rolí v muzikálech (např. Bídníci, Monte Christo a další).

První album vydal v roce 1997, jmenovalo se Daniel Hůlka. Potom vydal ještě další tři sólová alba (Živé obrazy, Rozhovor a Dílem já). Objevil se i ve filmu, a to v roli krále Brambase v pohádce Z PEKLA ŠTĚSTÍ 1 (1999) a 2 (2001).

Získal mnoho ocenění, nejvýznamnějším je první místo v anketě Zlatý slavík v roce 1998. V této anketě se také umístil čtyřikrát na druhém místě (1997, 1999, 2000 a 2001). Čtyřikrát se umístil na druhém místě v anketě TÝTÝ. Cenu Anděl získal třikrát (jednou za první místo a dvakrát za třetí místo).

renegrido

Herecká filmografie

Filmy

2012 Kat Mydlář (divadelní záznam)
2011 Notre dame de Paris (divadelní záznam)
2009 Dracula (divadelní záznam)
2002 Monte Cristo (divadelní záznam)
2001 Z pekla štěstí 2
1999 Z pekla štěstí
1996 Dracula (divadelní záznam)

TV seriály

1999 Z pekla štěstí (TV seriál)

Dokumentární

2014 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Daniela Hůlky (S09E37)
2013 Hledá se prezident
Stromček prianí (koncert)
Český žurnál (TV seriál)
Spřízněni přímou volbou (E04)
2010 Michal David 50 - Mejdan roku (koncert)
ČT Live - Pocta Petru Mukovi (koncert)
2008 Vánoce v Bosně
2007 S důvěrou a láskou
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)
Vánoce Daniela Hůlky (koncert)

TV pořady

2016 Dobrovolní hasiči 2016 (TV pořad)
2015 Adventní koncerty 2015 (TV pořad)
Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
2013 Atlet roku 2013 (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Vánoce s Ivetou 2013 (TV pořad)
2012 Cesta na Hrad (TV pořad)
Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Bubo bubo (TV pořad)
2010 Kapka naděje (TV pořad)
Prominenti (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
Taneční skupina roku 2009 (TV pořad)
2008 Prominenti (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 5 proti 5 (TV pořad)
Život je kabaret (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Hvězdy letí do století (TV pořad)
Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Reportéři ČT (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
Všichni zlatí slavíci (TV pořad)
2001 Dobroty (TV pořad)
Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)
2000 Deníček Ivety B. (TV pořad)
GO - GO šou (TV pořad)
HIT STOLETÍ (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
Největší české hity 20. století (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Souhvězdí Novy (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
Český slavík - Mattoni 2000 (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
DERBY (TV pořad)
Natočto! (TV pořad)
Sauna (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
Český slavík ’98 (TV pořad)
1997 Hejbni kostrou (TV pořad)
Navštívenka (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)
Český slavík '97 (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Šoubyznys (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1992 Šance (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Iveta Bartošová a Daniel Hůlka: Z pekla štěstí (hudební videoklip)
1997 Daniel Hůlka - Déšť, vůz a pláč (hudební videoklip)
Iveta Bartošová a Daniel Hůlka: Vím, že jsi se mnou (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

1999 Vánoce Daniela Hůlky (koncert)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace