foto

Seok-kyu Han

  • nar. 3.11.1964 (55 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Han Seok-gyu započal svoju kariéru v roku 1990 ako dabér predtým, než bol obsadený do televízneho seriálu Moon Over Seoul. Ovtedy sa prepracoval k štatútu jedného z najpopulárnejších hercov Kóreje, zatiaľ čo hral vo vysoko cenených a veľmi populárnych filmoch, vrátane akčného hitu Shiri. Na konci 90-tych rokoch bol za svoje filmy platený oveľa viac, než ktorýkoľvek tamojší herec.

V rokoch 1999 až 2003 si ale Han od filmového biznisu oddýchol, zatiaľ čo sa len občas zjavoval v televíznych reklamách. V čase jeho návratu vo filme Double Agent - špionážnom filme, v ktorom hral s Ko So-young a ktorý v kórejských pokladniach prepadol - stratil svoj štatút najpopulárnejšieho herca v oblasti kórejského filmu. Jeho návrat medzi špičku sa očakáva s filmom Juhong-geulssi, v ktorom si zahrá so stále obľúbenejšou Lee Eun-ju.

Ľudia si o ňom myslia, že ťaží hlavne zo svojho hlasu. Je to pravda? "Asi áno. Keď som sa prvý krát objavil v televízií, ľudia ma kritizovali za to, že som znel ako filmová hviezda z roku 1960. Teraz už ale viem, ako zvládať svoj hlas. Moje skúsenosti dabéra a speváka z čias mojich štúdií ma naučili krajšej výslovnosti a lepšieho zvládnutia svojho jazyka.

Cheol-joong "Lhurgoyf" Kang

Herecká filmografie

Filmy

2019 Cheonmun: modneunda
Woosang
2017 Vězení bezpráví
2014 Královský krejčí
2013 Berlínská mise
Paparoti
2010 Icheungeui akdang
2009 Baekyahaeng
2008 Oko za oko
2006 Eumrang seosaeng
Gutayubaljadeul
Salanghal ddae iyagihaneun geotdeul
2005 Geudttae geusaramdeul
Miseuteo jubukwijeuwang
2004 Juhong geulshi
2003 Ijung gancheob
1999 Swiri
Tel mi sseomding
1998 Vánoce v srpnu
1997 Cheobsok
Neombeo 3
Zelená rybka
1996 Eunhaengnamu chimdae
1995 Dakteo Bong
Eommawa byeolgwa malmijal

TV seriály

2020 Nangmandagteo Kimsaboo (TV seriál)
Episode 16 (S02E16)
Episode 15 (S02E15)
Episode 14 (S02E14)
další epizody (16)
2019 Watchyeo (TV seriál)
2017 Nangmandagteo Kimsaboo (TV seriál)
Episode 20 (S01E20)
Episode 19 (S01E19)
Episode 18 (S01E18)
další epizody (5)
2016 Nangmandagteo Kimsaboo (TV seriál)
Episode 15 (S01E15)
Episode 14 (S01E14)
Episode 13 (S01E13)
další epizody (15)
2014 Bimilui moon (TV seriál)
2011 Bboori gipeun namoo (TV seriál)
Episode 24 (E24)
Episode 23 (E23)
Episode 22 (E22)
další epizody (24)
1995 Hotel (TV seriál)
1994 Dojeon (TV seriál)
Kkareyiseuki (TV seriál)
Seoului dal (TV seriál)
1993 Pailleos (TV seriál)
1992 Ahdeulgwa ttal (TV seriál)
1990 Woorideului cheonguk (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 힐링캠프, 기쁘지 아니한가 (TV pořad)
2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce