foto

Filip Menzel

  • nar. 22.11.1970 (48 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filip Menzel získal svou první filmovou roli přes konkurs, ze školní lavice ho přímo vytáhli asistenti režie ve čtvrté. Šlo o hlavní roli ve filmu MRKÁČEK ČIKO. Po úspěchu následovaly další role převážně v TV inscenacích, v paměti uvízl např. pohádkou KOLOBĚŽKA PRVNÍ.

Herecké dětství ho nasměrovalo na konzervatoř, kam se dostal na druhý pokus a studoval v ročníku se Sabinou Laurinovou, Markétou Hrubešovou a Sašou Rašilovem. Někteří z nich poté přešli do angažmá v Divadle v Dlouhé, kde Filip působil šest let. Když odcházel, herectví už ho moc nebavilo a začal se zajímat o režii.

Jeho dokumentaristická tvorba začala natáčením materiálu s králem českého rock´n´rollu Miki Volkem, kamarádem Filipa. Když Volek zemřel, rozhodl se Menzel s pomocí Igora Chauna dát natočený materiál dohromady a stvořit dokument NESMRTELNÝ ŽIVOT A SMRT MIKIHO VOLKA.

V současné době režíruje TV pořady nebo dokumenty a věnuje se svému dalšímu koníčku - malování, absolvoval už několik výstav. Filip pověsil herectví na hřebík, vrací se k němu jen příležitostně účinkováním v reklamách, naposled se objevil v MÁJI F.A. Brabce. Je ženatý, má jednu dceru.

BoredSeal

Herecká filmografie

Filmy

2015 Gangster Ka: Afričan
2008 Máj
1995 Kulihrášek a zakletá princezna (TV film)
Mutters Courage
1993 Trnová koruna z pampelišek (TV film)
1991 Kdyby tisíc klarinetů (divadelní záznam)
1989 Jak je důležité míti Filipa (TV film)
1986 Bloudění orientačního běžce
Operace mé dcery
1984 Koloběžka první (TV film)
1982 Mrkáček Čiko

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Smrt na dlouhých vlnách (S02E04)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Konec dobrý, všechno dobré (S02E16)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Broněk v hodinkách! (S04E29)
2016 Rapl (TV seriál)
Zatmění (S01E05)
Bludný kořen (S01E04)
Křížová cesta (S01E02)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Informátor (S02E02)
2014 Až po uši (TV seriál)
Clona (TV seriál)
Stopaři (E06)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
Škoda lásky (TV seriál)
Polibek pro vítěze (S02E02)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Hrdina (S01E13)
1998 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Vykání psovi (E14)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
Šestadvacet Pierotových neštěstí (E05)
Zlatý sen (E04)
Láska a beznaděje (E03)
další epizody (5)

Dokumentární

1997 Nesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového krále (TV film)

TV pořady

1977 Malý televizní kabaret (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Daniel von Shüttenhoffen: Koncert für Piano (studentský film)
1999 Veselé vánoční hody (TV film)

Dokumentární

2008 Legalizace.cz
2004 Příběhy slavných (TV seriál)
Klaunova antická tragédie (S05E01)
2002 To je Waldemar! (TV film)
1997 Nesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového krále (TV film)

TV pořady

2008 Psí život (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace