foto

Gary Sweet

  • nar. 22.5.1957 (61 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento populární australský herec se narodil 22. května 1957 v Melbourne. Původně vystudoval matematiku a tělocvik, protože se počítalo, že se stane učitelem. Lákalo ho však herectví a tak se stal hercem. V rodné Austrálii patří mezi hvězdy první velikosti. Nejvíce se proslavil rolí v kriminálním seriálu ZÁCHRANÁŘI, který se natáčel v letech 1990 až 1995. Za roli v tomto seriálu získal v roce 1993 dvě ceny Logies v kategoriích Nejlepší televizní herec a Nejoblíbenější herec v televizní divácké anketě.

Po skončení Záchranářů získal obdobnou roli tvrdého detektiva v neméně úspěšném seriálu CODY. Další seriál nenechal na sebe dlouho čekat. Jmenoval se LETECKÁ SPOLEČNOST BIG SKY. Gary Sweet je především seriálový herec, ale několik filmů na svém kontě přece jenom má. Z těch nejznámějších je to ŠEDÁ EMINENCE a dvoudílný snímek TULÁCI.

Co se jeho soukromí týče, má za sebou dvě nevydařené manželství. Poprvé byl ženatý s australskou herečkou Lerone Smith. Druhá manželka se jmenovala Jill. Má s ní dvě děti, syna Franka a dceru Sophii.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2015 A Month of Sundays
2013 Adoration
Nerve
2012 Dangerous Remedy (TV film)
2011 Bush Basher
2010 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka
Lucydia
2009 Subdivision
2008 Bitter & Twisted
The Tumbler
2006 2:37
2003 Alexandřin plán
Vyrovnat si účty
2002 Stopař
Tempe Tip
2001 Big House, The
Bodyjackers
Hard Knox (TV film)
1998 Cody: The Wrong Stuff (TV film)
1997 Láska v obklíčení (TV film)
1996 Cody: Fall from Grace (TV film)
Two Bob Mermaid
1995 Blue Murder (TV film)
Cody: The Burnout (TV film)
1994 Cody: A Family Affair (TV film)
Cody: Bad Love (TV film)
Cody: The Tipoff (TV film)
Police Rescue
Tuláci (TV film)
1993 Obchod se zločinem (TV film)
1990 Hra o štěstí (TV film)
More Winners: Boy Soldiers (TV film)
What the Moon Saw
1989 Záchranáři (TV film)
1988 Becca (TV film)
Fever
The Dreaming
1987 Lehká jízda
1985 Indecent Obsession, An
1980 Nightmares

TV seriály

2018 Harrow (TV seriál)
Actus Reus (E01)
Orange is the New Brown (TV seriál)
2017 Wake in Fright (TV seriál)
House Husbands (TV seriál)
Episode 12 (S05E12)
Episode 11 (S05E11)
Episode 10 (S05E10)
další epizody (12)
2016 Vlčí Zátoka (TV seriál)
Opalville (S01E04)
2015 House Husbands (TV seriál)
Episode 10 (S04E10)
Episode 9 (S04E09)
Episode 8 (S04E08)
další epizody (10)
2014 House Husbands (TV seriál)
Episode 13 (S03E13)
Episode 12 (S03E12)
Episode 11 (S03E11)
další epizody (13)
2013 House Husbands (TV seriál)
Episode 13 (S02E13)
Episode 12 (S02E12)
Episode 11 (S02E11)
další epizody (13)
2012 House Husbands (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
Problems (TV seriál)
2011 Small Time Gangster (TV seriál)
2010 Cops LAC (TV seriál)
The Pacific (TV seriál)
Peleliu Hills (E07)
Peleliu Airfield (E06)
Peleliu Landing (E05)
2009 Rescue Special Ops (TV seriál)
2008 Scarlet (TV seriál)
2007 Circuit, The (TV seriál)
Rain Shadow (TV seriál)
1999 All Star Squares (TV seriál)
Dog's Head Bay (TV seriál)
1998 Ranaři (TV seriál)
1997 Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
1991 All Together Now (TV seriál)
Children of the Dragon (TV seriál)
1989 Tanamera - Lion of Singapore (TV seriál)
Záchranáři (TV seriál)
1986 Great Bookie Robbery, The (TV seriál)
Prime Time (TV seriál)
The Flying Doctors (TV seriál)
1984 Bodyline (TV seriál)
1983 Starting Out (TV seriál)
1981 A Country Practice (TV seriál)
1976 The Sullivans (TV seriál)

Dokumentární

2013 Komanda (TV seriál)

TV pořady

2008 Sudden Impact (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace