foto

Krista Allen

  • nar. 5.4.1971 (46 let)
    Ventura, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a modelka Krista Allen (5.4.1972) se narodila ve městě Ventura v Californii. Její matka byla na půl portugalka/američanka a otec na půl ir/američan, později se rozvedli. Má jednoho staršího bratra. Vyrůstala v Houstonu a poté žila v Austinu, kde navštěvovala Austin community College. Ve 14ti letech utekla z domova a nějakou dobu žila s přáteli. Po úspěšném dokončení studia na University of Texas zvažovala stát se učitelkou, nakonec se však rozhodla vrátit do Californie a uskutečnit svůj sen - stát se herečkou.

S kamerou se poprvé setkala, když se věnovala modelingu již jako náctiletá. Její kariéra začala v seriálu BÁJEČNÍ A BOHATÍ. Mezi její první úspěšnější filmy patří komedie LHÁŘ, LHÁŘ, kde zosobnila "dívku ve výtahu", dále KURZ SEBEOVLÁDÁNÍ, MILUJTE SVÉHO ZABIJÁKA, VÝPLATA, horor KRVAVÁ HOSTINA atd.. Mezi seriály, v kterých účinkovala patří DAYS OF OUR LIVES, POBŘEŽNÍ HLÍDKA jako Jenna Avid (původně měla hrát jen v 5ti epizodách, ale nakonec natočila celou serii) či WHAT ABOUT BRIAN z roku 2006. Převážně mužská část si Kristu jistě pamatuje jako hlavní představitelku softcoreové serie EMANUELA. Za zmínku stojí, že se mihla i v epizodách seriálů ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, DIAGNÓZA VRAŽDA, 2 A PŮL CHLAPA. V jedné epizodě AKT X si zahrála sexy postavu ve virtuální realitě. V seriálech SMALLVILLE a MUTANT X se zhostila role ženy, která ovládá muže pomocí svých feromonů a v PŘÁTELÍCH se objevila jako Joeyho přítelkyně.

Krista někdy používá jméno Krista Allen-Moritt díky jejímu manželství s produkčním manažerem Justinem Morittem v letech 96-99. Z tohoto manželství má syna Jacoba Nolana. Na kontě má i románek s Georgem Clooneym, s kterým se seznámila při natáčení snímku Milujte svého zabijáka. Otevřeně se přiznala k bisexualitě, a proto se nebránila a zahrála si několik lesbických scén, podobné scény si však užívala i mimo kameru s pornoherečkou Jennou Jameson a Krystal Steal. V srpnu 2007 se zasnoubila s hercem Christopherem Jaymesem. Krista vydala i svou kolekci triček s názvem SuperEXellent (původní název byl Sex brand). V pánském časopise MAXIM se umístila na 70. příčce v žebříčku "Hot 100 of 2005". Sama sebe označuje jako poctivou, upřímnou, loajální a spontánní osobu.

Na plátně se na ní můžeme těšit ve filmu NEZVRATNÝ OSUD 4, který momentálně natáčí a který má u nás premiéru 10.09.2009.

Standa "Sten-li" Šnábl

Herecká filmografie

Filmy

2018 The 420 Movie: Mary & Jane
2017 This is Meg
2015 Eleven Eleven
Rodeo a Julie
Spare Change
2014 Fatal Instinct
Locker 13
2010 Black Widow
Jesse Stone: Bez výčitek (TV film)
2009 Alien Presence
Duha v srdci
Nezvratný osud 4
Teror na palubě
2007 All Along
Third Nail, The
2005 Krvavá hostina
2004 Meet Market
Sklapni a polib mě
Tony 'n' Tina's Wedding
2003 Kurs sebeovládání
Výplata
2002 Klamné zdání
Milujte svého zabijáka
Zero Effect (TV film)
2001 Totally Blonde
2000 Sunset Strip
1999 Avalon: Za propastí (TV film)
1997 Haunted Sea, The
Havran
Lhář, lhář
1996 Dunící hrom (TV film)
1994 Emanuela ve vesmíru 1 (TV film)
Emanuela ve vesmíru 2 (TV film)
Emanuela ve vesmíru 3
Emanuela ve vesmíru 4 (TV film)
Emanuela ve vesmíru 5 (TV film)
Emanuela ve vesmíru 6 (TV film)
Emanuela ve vesmíru 7 (TV film)
Emmanuelle, Queen of the Galaxy

TV seriály

2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Pět minut (S08E18)
2015 To je tvoje máma? (TV seriál)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Poslední akční hrdina (S07E09)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Roztoužený (S01E06)
2011 Láska bolí (TV seriál)
2010 Změna je život (TV seriál)
2009 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Bad Guy (S02E13)
The Unexpected Arrival (S02E12)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)
2007 Odložená žena (TV seriál)
2006 What About Brian (TV seriál)
2005 Freddie (TV seriál)
Head Cases (TV seriál)
Jake in Progress (TV seriál)
Tak trochu mimo (TV seriál)
Unscripted (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
I'm with Her (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
2002 Fastlane (TV seriál)
Glory Days (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak Joey randil s Rachel (S08E12)
2001 Inside Schwartz (TV seriál)
Mutant X (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Výbuch (S01E13)
Vražda na silnici I - 15 (S01E11)
2000 Andromeda (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Důkazy nelžou (S01E01)
18 kol spravedlnosti (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Z pohledu střelce (S07E13)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Deadly Games (TV seriál)
1994 Doba přílivu (TV seriál)
Weird Science (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)

TV pořady

2008 Trable Denise Richards (TV pořad)
2005 Project Greenlight 3 (TV pořad)
2003 New Tom Green Show, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 To Tell the Truth (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace