foto

Katarina Witt

  • nar. 3.12.1965 (53 let)
    Staaken, Nauen, Východní Německo

Biografie

Do speciální sportovní základní školy pro talentované děti chodila v Karl-Marx-Stadtu. Ve sportovním klubu SC Karl-Marx-Stadt ji jako krasobruslařku od roku 1977 trénovala Jutta Müllerová. Své aktivitě se podobně jako ostatní sportovci tehdejšího východního bloku věnovala amatérsky. 1984 byla vyhlášena nejlepší sportovkyní NDR, 1988 se stala druhou krasobruslařkou po Sonje Henie, která obhájila olympijské zlato. Následující léta vystupovala v krasobruslařských exhibicích v USA s olympijským vítězem Brianem Boitanem. Jejich show nazvaná "Witt and Boitano Skating" vyprodala newyorskou Madison Square Garden. Poté se stala členkou lední revue "Holiday on Ice". 1994 se rozhodla vrátit ke sportovnímu krasobruslení. Kvalifikovala se na ZOH 1994 do Lillehammeru, kde skončila sedmá. 1995 byla uvedena do sportovní Síně slávy. 2008 definitivně s aktivním krasobruslením skončila.

Po sjednocení Německa v roce 1990 vyplavalo na povrch, že údajně spolupracovala s východoněmcekou tajnou policií Stasi, což se nakonec bohužel potvrdilo. V roce 1989 dostala nabídku na roli ve filmu CARMEN NA LEDĚ (1989), který získal ocenění Emmy. Zahrála si s Tomem Cruisem ve snímku JERRY MAGUIRE a s Robertem De Nirem ve filmu RONIN. Pro prosincové číslo Playboy Magazine roku 1998 nafotila sérii fotek. Toto číslo se stalo druhým v historii časopisu, které bylo vyprodáno (prvním bylo číslo s Marilyn Monroe).

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2012 Posedlost láskou (TV film)
2009 Myšák a přátelé
1998 Ronin
1996 Ledová princezna (TV film)
1994 Greatest Hits on Ice (TV film)
1990 Carmen on Ice (TV film)

TV seriály

2005 Ein Fall für Freunde (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Nikola (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Jak vyprovokovat Cranea (S03E17)

Dokumentární

2013 Diplomat, The
2012 Play
2010 Velká australská výprava (TV film)

Host

TV pořady

2019 Gottschalks große 80er-Show (TV pořad)
2017 Wir lieben Fernsehen! (TV pořad)
2016 Merci Udo - Deutschland sagt Danke! (TV pořad)
2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2014 MDR um 4 (TV pořad)
Quizduell-Olymp (TV pořad)
2013 Das ist Spitze! (TV pořad)
2012 Gottschalk Live (TV pořad)
2009 5 gegen Jauch - Prominenten-Special (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
2004 Welcome Europe! (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1990 Schmidteinander (TV pořad)
1980 Heut' abend (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)
1963 Das aktuelle Sportstudio (TV pořad)