foto

Armando Iannucci

  • nar. 28.11.1963 (56 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Jeden z nejuznávanějších tvůrců na poli soudobého britského televizního humoru se prosadil jako scenárista rádiového pořadu On the Hour. Mezi jeho nejznámější autorská díla patří absurdní série The Armando Iannucci Shows (2001), politický sitcom Je to soda (2005–2009) a řada pseudodokumentů Time Trumpet (2006).

Zdroj: Fresh Film Fest

Režijní filmografie

Filmy

2019 The Personal History of David Copperfield
2017 Ztratili jsme Stalina
2009 Politické kruhy
2004 2004: The Stupid Version (TV film)

TV seriály

2020 Avenue 5 (TV seriál)
I Was Flying (E01)
2015 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Svědectví (S04E09)
2014 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Debata (S03E08)
Clovis (S03E04)
2013 Viceprezident(ka) (TV seriál)
První reakce (S02E08)
Signály (S02E02)
2012 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Slzy (S01E08)
Baseball (S01E06)
Chung (S01E04)
další epizody (5)
Je to soda (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
2009 Je to soda (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
2006 Time Trumpet (TV seriál)
2005 Je to soda (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
další epizody (6)
2001 The Armando Iannucci Shows (TV seriál)
1997 I'm Alan Partridge (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 The Personal History of David Copperfield
2017 Ztratili jsme Stalina
2013 Alan Partridge: Alpha Papa
2009 Politické kruhy

TV seriály

2020 Avenue 5 (TV seriál)
I Was Flying (E01)
2013 Viceprezident(ka) (TV seriál)
D.C. (S02E10)
Večeře Vica Allena (S02E04)
2012 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Přezdívky (S01E05)
Mražený jogurt (S01E02)
Dobročinná akce (S01E01)
Je to soda (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
2009 Je to soda (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (7)
2005 Je to soda (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
další epizody (6)
1994 Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2004 2004: The Stupid Version (TV film)

TV seriály

2009 You Have Been Watching (TV seriál)
2006 Time Trumpet (TV seriál)
2001 The Armando Iannucci Shows (TV seriál)
1995 The Saturday Night Armistice (TV seriál)

Dokumentární

2018 A Life on Screen: Michael Palin (TV film)
2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2007 The Comedy Map of Britain (TV seriál)
2006 TV's 50 Greatest Stars (TV film)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Avenue 5 (TV seriál)
Eight Arms But No Hands (E09)
This Is Physically Hurting Me (E08)
Are You a Spider, Matt? (E07)
další epizody (9)
2019 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Veep (S07E07)
Oslo (S07E06)
Super Tuesday (S07E05)
další epizody (7)
2017 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Groundbreaking (S06E10)
A Woman First (S06E09)
Judge (S06E08)
další epizody (10)
2016 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Inaugurace (S05E10)
Líbat sestru (S05E09)
Camp David (S05E08)
další epizody (10)
2015 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Volební noc (S04E10)
Svědectví (S04E09)
Hlasování (S04E08)
další epizody (10)
2014 Viceprezident(ka) (TV seriál)
New Hampshire (S03E10)
Bednička (S03E09)
Debata (S03E08)
další epizody (10)
2013 Viceprezident(ka) (TV seriál)
D.C. (S02E10)
Běh (S02E09)
První reakce (S02E08)
další epizody (10)
2012 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Slzy (S01E08)
Úplné zviditelnění (S01E07)
Baseball (S01E06)
další epizody (8)

Producentská filmografie

TV seriály

2020 Avenue 5 (TV seriál)
2012 Je to soda (TV seriál)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
další epizody (7)

TV pořady

2012 Alan Partridge: Welcome to the Places of My Life (TV pořad)

Host

Fanoušci tvůrce