foto

Ewa Farna

  • nar. 12.8.1993 (26 let)
    Třinec, Česko

Biografie

Ewa Farna je zpěvačka polské národnosti s českým občanstvím. Vystudovala Gymnázium s polským jazykem vyučovacím v Českém Těšíně, 6 let studovala klavír na ZUŠ Třinec a rok studovala práva ve Varšavě. Do dospělosti bydlela s rodiči ve Vendryni a momentálně žije se svým manželem a kytaristou Martinem Chobotem u Prahy. Je křesťanka.

Ve svých třinácti letech vydala píseň a následně stejnojmenné album „Měls mě vůbec rád“, které započalo její hudební kariéru v České republice. Do povědomí sousedních Poláků se dostala výrazně až v roce 2010 nahrávkou „Cicho“. Do roku 2019 stihla vydat 14 alb, z nichž 9 tvoří studiové nahrávky (4 české a 5 polských), 4 záznamy koncertů (3 české a 1 polský) a 1 „best of“ vydání výběrových písní k příležitosti desetiletého výročí kariéry.

Za svou kariéru získala mnoho hudebních ocenění. Ve svých 15 letech vyhrála bronzového slavíka v rámci ocenění Český Slavík a svou pozici dokázala následně 7x obhájit. V roce 2017 získala slavíka stříbrného. Zpěvačku rovněž ocenila hudební akademie při Cenách Anděl v roce 2011 za album „Virutální“. Ewa se však může pochlubit i cenami z prestižních polských soutěží a festivalů, mezi které patří např. Sopot Hit Festiwal či Eska Music Awards, nebo nominacemi na MTV Europe Music Awards.

Farna se stala historicky nejmladší českou zpěvačkou, která jela samostatné turné, a rovněž si drží post nejmladší české porotkyně SuperStar, kde usedla za porotcovský stůl v roce 2013.

Ewa do roku 2019 natočila přes 30 videoklipů (kromě svých se objevila např. v klipech Tomáše Kluse či Monkey Business) a přičichla i k práci ve filmové branži. K oslavě deseti let své kariéry natočila a vydala dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá, v němž shrnuje svou kariéru, ukazuje divákovi zákulisí práce zpěvačky a soustředí se zejména na organizaci koncertu k desetiletému výročí, který se konal v pražském Foru Karlín, a který dokumentu předcházel. Na dokumentu se podílel mimo jiné i Kamil Bartošek alias Kazma.

Teringer

Herecká filmografie

Filmy

2019 Uzly a pomeranče

TV seriály

2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2006 Hela w opałach (TV seriál)

Dokumentární

2018 Ewa Farna a Janáčkova filharmonie Ostrava (koncert)
Čechomor 30 let (TV film)
2017 Ewa Farna 10: Neznámá známá
Český mejdan s Impulsem 2017 (koncert)
2016 Černá hvězda podruhé (koncert)
2014 Ewa Farna: G2 Acoustic Stage (koncert)
Jarek Nohavica A Přátelé (koncert)
Podporuj muziku (TV film)
Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2014 (koncert)
2013 Integrácia 2013 (koncert)
Tajemství lásek slavných (TV film)
2012 Legendy: Ostravský trhák (TV film)
2011 Ahoj, Marie! (koncert)
Klus pro Kuře (koncert)
Čechomor: Čechomor v Národním (koncert)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
ČT Live - Ewa Farna (koncert)
2008 Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (koncert)
Strom naděje a splněných přání (koncert)
Tříkrálový koncert (koncert)
2004 Lucie Bílá Lucerna Live (koncert)

Hudební videoklipy

2020 Mirai ft. Nikol Štíbrová - Dej si roušku (hudební videoklip)
2018 Ewa Farna - Málo se známe (hudební videoklip)
Monkey Business - Kick the Stupid (hudební videoklip)
ONEMANSHOW Foundation - Cizí zeď (hudební videoklip)
TH!S - L (Lemmy) (hudební videoklip)
Za100let - Za 100 let (hudební videoklip)
2017 David Stypka & Ewa Farna - Dobré ráno, milá (hudební videoklip)
Ewa Farna: Vánoce na míru (hudební videoklip)
Michajlov: Konzum (hudební videoklip) - a.z.
2016 Ewa Farna - Na ostrzu (hudební videoklip)
Ewa Farna: Na ostří nože (hudební videoklip)
Ewa Farna: Všechno nebo nic (hudební videoklip)
2015 Ewa Farna - Rutyna (hudební videoklip)
Ewa Farna - Tu (hudební videoklip)
Ewa Farna ft. František Segrado - Víno je grunt (hudební videoklip)
Ewa Farna: Mám boky jako skříň (hudební videoklip)
Ewa Farna: Z nálezů a krás (hudební videoklip)
Tomáš Klus: Přeju Ti (hudební videoklip)
2014 Ewa Farna - Tajna Misja (hudební videoklip)
Ewa Farna: Leporelo (hudební videoklip)
2013 Ewa Farna - Ulubiona Rzecz (hudební videoklip)
Ewa Farna: Znak (hudební videoklip)
2012 Dan Bárta a Ewa Farna - Šestej pád (hudební videoklip)
Toxique feat. Ewa Farna - Toxique Girls (hudební videoklip)
2011 Ewa Farna - Bez Lez (hudební videoklip)
Ewa Farna - Monster High (hudební videoklip)
Ewa Farna - Nie Przegap (hudební videoklip)
Ewa Farna - Sama sobě (hudební videoklip)
2010 Ewa Farna & Jan Bendig - Stejný cíl mám dál (hudební videoklip)
Ewa Farna & Kuba Molęda - Nie zmieniajmy nic (hudební videoklip)
Ewa Farna - Ewakuacja (hudební videoklip)
Ewa Farna - La la laj (Polská verze) (hudební videoklip)
Ewa Farna - Maska (hudební videoklip)
2009 Ewa Farna - Cicho (hudební videoklip)
Ewa Farna - Dmuchawce, Latawce, Wiatr (hudební videoklip)
Ewa Farna - Toužím (hudební videoklip)
Ewa Farna - Ty jsi král (hudební videoklip)
2008 Ewa Farna & Kuba Molęda - Oto Ja (hudební videoklip)
Ewa Farna: Boží mlejny melou (hudební videoklip)
2007 Ewa Farna - Jaký to je (hudební videoklip)
Ewa Farna - La la laj (hudební videoklip)
Ewa Farna - Tam gdzie nie ma dróg (hudební videoklip)
Ewa Farna - Ticho (hudební videoklip)
2006 Ewa Farna - Zapadlej krám (hudební videoklip)
Ewa Farna: Měls mě vůbec rád (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2017 Ewa Farna 10: Neznámá známá

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Ewa Farna 10: Neznámá známá

Host

TV pořady

2020 Pomozte dětem - Kuře v bačkorách (TV pořad)
SuperStar 2020 (TV pořad)
2019 Ceny Anděl 2018 (TV pořad)
Marta (TV pořad)
ON AIR (TV pořad)
2018 Ceny Anděl 2017 (TV pořad)
Megasilvestr s Vladimírem Hronem (TV pořad)
2017 Chart Show (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2017 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2017 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2017 (TV pořad)
2016 Ceny Anděl 2015 (TV pořad)
Kafe s Jolanou (TV pořad)
Shots! (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2016 (TV pořad)
2015 Na baru (TV pořad)
Poslední zhasne (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
DVTV (TV pořad)
Dobrovolní hasiči roku 2014 (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2014 (TV pořad)
Mezi ploty se Simonou Babčákovou (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
2013 60 pečetí (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Silvestr 2013 (TV pořad)
SuperStar 2013 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Díky, Marie! (TV pořad)
Hity z Václaváku (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
To nejlepší ze Slavíků (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2012 (TV pořad)
2011 Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
Dobročinná akademie aneb Paraple 2011 (TV pořad)
Galashow s latinou IV (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
Lucie Bílá 011 (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Kapka naděje (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
Galashow s latinou II (TV pořad)
Pelíšky slavných (TV pořad)
Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
České hlavičky 2009 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2009 (TV pořad)
2008 Atlet roku 2008 (TV pořad)
Bravo tv (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2008 (TV pořad)
Mr. GS (TV pořad)
One Man Show (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2008 (TV pořad)
2007 Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
Souboj hitů (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2007 (TV pořad)
2006 Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 T-music (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1992 Medúza (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2018 Ewa Farna - Málo se známe (hudební videoklip)
2017 Ewa Farna: Vánoce na míru (hudební videoklip)
2016 Ewa Farna - Na ostrzu (hudební videoklip)
Ewa Farna: Na ostří nože (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(27)