foto

Russell Hornsby

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Russell Hornsby je americký divadelní, televizní a filmový herec, narozený roku 1974 v Oaklandu v Kalifornii. Je znám svými rolemi policistů, nejvíce snad jako policista Hank Griffin z Fantasy seriálu GRIMM.

Na škole St Mary College High School v Berkeley hrál univerzitní fotbal. Svou hereckou kariéru započal na střední škole, když dostal roli strašáka ve hře Čaroděj ze země Oz. Poté začal navštěvovat divadlo, lekce herectví a objevil se v téměř každém školním představení. Po úspěšném absolvování na univerzitě v Bostonu pokračoval ve studiu na Oxfort University's British Academy of Dramatic Arts.

Po ukončení studia na Oxfordu se přestěhoval do New Yorku, kde byl obsazen do několika hlavních rolí Na Broadwayi. Po několika úspěšných hrách se rozhodl přestoupit do televize a filmů, proto se přestěhoval do Los Angeles. Objevil se v několika televizních rolích, jmenovitě třeba CHIRURGOVÉ, ZÁKON A POŘÁDEK, SPRAVEDLNOST, HAUNTED.

V současné době žije v Los Angeles se svou přítelkyní.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2018 Creed II
Fevah
The Hate U Give
2016 Ploty
2011 Remigration
2007 Střet
2006 Něco nového
2005 Portrét šílenství
Zbohatni nebo chcípni
2004 Když se setmí
Male Groupie, The
2002 Keep the Faith, Baby (TV film)
Velký tlustý lhář
2000 Fotr je lotr
Train Ride
1998 Divoká Woo

TV seriály

2018 Proven Innocent (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Seven Seconds (TV seriál)
A Boy and a Bike (E10)
Witnesses for the Prosecution (E09)
Bailed Out (E08)
další epizody (10)
Aféra (TV seriál)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
2017 Grimm (TV seriál)
Konec (S06E13)
Zerstörer přichází (S06E12)
Za zrcadlem (S06E11)
další epizody (13)
2016 Grimm (TV seriál)
Začátek konce 2/2 (S05E22)
Začátek konce 1/2 (S05E21)
Zlá noc (S05E20)
další epizody (16)
2015 Grimm (TV seriál)
Noc Wesenů (S05E06)
Král krys (S05E05)
Souboj o krásnou pannu (S05E04)
další epizody (20)
Kravaťáci (TV seriál)
Faith (S05E10)
2014 Grimm: Love Is in the Air (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Chupacabra (S04E08)
O Grimmovi, který ukradl Vánoce (S04E07)
Dálnice plná slz (S04E06)
další epizody (22)
2013 Grimm: Meltdown (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
12 dní s Krampusem (S03E08)
Kanálníci (S03E07)
Posedlý (S03E06)
další epizody (17)
2012 Grimm: Bad Hair Day (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Season of the Hexenbiest (S02E12)
To Protect and Serve Man (S02E11)
The Hour of Death (S02E10)
další epizody (27)
2011 Grimm (TV seriál)
Let Your Hair Down (S01E07)
The Three Bad Wolves (S01E06)
Danse Macabre (S01E05)
další epizody (7)
Kravaťáci (TV seriál)
Malá hříšná tajemství (S01E04)
Shameless (TV seriál)
Father Frank, Full of Grace (S01E12)
Daddyz Girl (S01E11)
2010 Futurestates (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Lék proti bolesti (S01E12)
2009 V odborné péči (TV seriál)
Oliver - týden 7. (S02E33)
Oliver - týden 6. (S02E28)
Oliver - týden 5. (S02E23)
další epizody (6)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
Po právu (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bouře (S07E10)
2004 Century City (TV seriál)
2003 Hvězdy týmu (TV seriál)
2002 Pronásledovaný (TV seriál)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
Girlfriends (TV seriál)
Wonderland (TV seriál)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Marathon (S10E06)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace