foto

Audra McDonald

  • nar. 3.7.1970 (47 let)
    Berlín, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Audra McDonald se narodila v západním Berlíně. Dcera amerických rodičů Anny Kathryn správkyně univerzity a Stanleyho McDonalda, ředitele vysoké školy. Začala studovat herectví v mladém věku, aby se vyrovnala se svou diagnózou "hyperaktivita". Audra absolvovala Rooseveltovu školu umění v rámci programu Theodore Roosevelt High School ve Fresnu. Na začátku své kariéry hrála po boku Dana Pessana a začínala v Junior Company. Studovala také klasický zpěv pod taktovkou Ellen Faull na Juilliard School, absolvovala v roce 1993.

Audra McDonald ve svých 28 letech měla doma již tři ceny Tony za výkony v Carousel, Master Class a Ragtime. Další nominaci na další cenu Tony získala za svůj výkon v Marie Christine. Rok předtím vyhrála čtvrtou Tony v roce 2004 za roli v Raisin in the sun. 

Audra nahrála pět sólových alb pro Nonesuch Records. Také účinkovala v mnoha televizních pořadech a filmech. V roce 2001 získala první nominaci na Emmy za roli ve filmu Vtip. Také se objevila v seriálech Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti nebo Unesený.

Audra McDonald je vdaná za basistu Petera Donovana od září 2000. Mají jednu dceru Zoe pojmenovanou po blízké Audriině přítelkyni Zoe Caldwell. Audra McDonald a Peter Donovan se rozvedli v roce 2009. V roce 2012 si vzala Willa Swensona.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hello Again
Kráska a zvíře
2015 Nikdy není pozdě
2013 Ordained, The (TV film)
The Sound of Music Live! (TV film)
2008 Zatmění slunce (TV film)
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
2004 Nejlepší zloděj světa
2003 Partners and Crime (TV film)
Tak to chodí
2001 Vtip (TV film)
2000 Last Debate, The (TV film)
1999 Annie (TV film)
Cradle Will Rock
Having Our Say: The Delany Sisters' First 100 Years (TV film)
1998 Objekt mé touhy
1996 Seven Servants

TV seriály

2013 It Could Be Worse (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
In Which We Say Goodbye (S06E13)
2011 Private Practice (TV seriál)
...To Change the Things I Can (S04E22)
God Bless the Child (S04E21)
Something Old, Something New (S04E20)
další epizody (9)
2010 Private Practice (TV seriál)
Just Lose It (S04E10)
Playing God (S04E03)
Short Cuts (S04E02)
další epizody (15)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
další epizody (21)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
Crime and Punishment (S02E08)
další epizody (10)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Dell Finds His Fight (S01E09)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
další epizody (9)
2006 The Bedford Diaries (TV seriál)
Unesený (TV seriál)
2005 Character Studies (TV seriál)
2003 Mister Sterling (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation
2014 Záchrana pro budoucnost (TV seriál) - vyp.
2013 Six by Sondheim (TV film)
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2010 Sondheim! The Birthday Concert (koncert)
2009 The Music Instinct (TV film)
1999 My Favorite Broadway: The Leading Ladies (koncert)
1997 Leonard Bernstein's New York (TV film)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2001 Divas On Ice (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 Some Enchanted Evening: Celebrating Oscar Hammerstein II (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1976 Live From Lincoln Center (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace