Reklama

Reklama

Brad Wilk

Brad Wilk

nar. 05.09.1968 (55 let)
Portland, Oregon, USA

Biografie

Americký bubeník, herec a aktivista Bradley Joseph Wilk je nejlépe znám jako bubeník rockových kapel Rage Against the Machine, Audioslave a Prophets of Rage.

Brad je polsko-židovského původu a vyrůstal v Chicagu ve státě Illinois. Později se s rodinou usadil v jižní Kalifornii. Ve třinácti letech začal hrát na bicí. Ovlivnili ho bubeníci John Bonham, Keith Moon a Elvin Jones a v dětství byl fanouškem Van Halena. Wilk započal svou bubenickou kariéru v kapele Greta roku 1990, ale záhy se dává dohromady s partou Rage againts the machine, se kterou vydal tři zásadní a několika cenami ověnčená alba.

Po rozpadu kapely v roce 2000, kvůli odchodu zpěváka Zacka de la Rochy, se zbytkem kapely přijímají na místo zpěváka Chrise Cornella ze slavné kapely Soundgarden a mění název na Audioslave. Tato kapela fungovala do roku  2007. Od roku 2016 hraje v kapele Prophets of Rage, kde krom dvou doprovodných členů z původní sestavy R.A.T.M. hostují ještě rapeři Chuck D , B-Real a DJ Lord.

Wilk měl mimo jiné účast na posledním albu „13“ kapely Black Sabbath a také krátce hrál s grunge kapelou Pearl Jam po vydání jejich debutového alba „Ten“ (1991). Také spolupracoval se členy kapel Tool, Cypress Hill, Faith No More, Snoop Dogg, Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Van Halen nebo Juliette Lewis. Wilkovi byla diagnostikována cukrovka 1. typu roku 1997 a aktivně získává peníze na povědomí o cukrovce. Přispěl také částkou 12 000 amerických dolarů do nadace Juvenile Diabetes Research Foundation.

Epistemolog

Reklama

Reklama