foto

Daniela Bakerová

  • nar. 13.8.1946 (74 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • - Herečka je "tou" Danielou, o jejichž bílých pažích zpíval Karel Kryl ve své písni "Morituri te salutant", neboť mezi nimi existoval vztah. Většina diváků ji však zná jako Ernu, která hlásila: "Klakson troubí a stěrače stírají," v komedii Vrchní, prchni (1980) (Scott67)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Přežít svůj život
2009 Beggar's Story
2005 Hostel
2003 Nevěrné hry
2001 Vzkříšení (TV film)
1991 Skládačka (TV film)
1984 Žofka z Janovic (TV film)
1980 Vrchní, prchni!
1979 Kam nikdo nesmí
1975 Pomerančový kluk
Tribun lidu (TV film)
1969 Kaktus, bomba, letadlo (TV film)

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Konec tiskaře (E12)
2019 Modrý kód (TV seriál)
Tiskovka (S04E32)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Na lyžích (S01E01)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1986 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Kasař (E13)
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Malý muž a velká žena (E02)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1980 Arabela (TV seriál)

Dokumentární

2000 Příběhy slavných (TV seriál)
Občan Karel Kryl (S01E16)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky