foto

Brad Anderson

  • nar. 1964
    Madison, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brad Anderson (1964, Madison, USA) studoval film se zaměřením na etnografii na Bowdoin College v Brunswicku v Maine a filmovou produkci v Londýně. Jeho první snímek Darien Gap byl v roce 1996 úspěšně uveden na festivalu v Sundance. V roce 1997 ho časopis Variety označil za jednoho z deseti nejslibnějších nezávislých režisérů Ameriky. Svou pověst jen potvrdil, když v Sundance o rok později úspěšně uvedl film Next Stop Wonderland a na festivalu v Deauville za něj získal Velkou cenu a Cenu diváků. Zaujal i svými následujícími snímky Happy Accidents (2000) a Session 9 (2001). V Sundance letos vzbudil zaslouženou pozornost i jeho industriální psychologický thriller Mechanik.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Beirut
2014 E.A. Poe: Podivný experiment
2013 Tísňová linka
2012 Midnight Sun (TV film)
2010 Vanishing on 7th Street
2008 Transsibiřský expres
2004 Mechanik
2001 Vražedná terapie
2000 Happy Accidents
1998 Příští stanice Ráj
1996 Darien Gap, The
1995 Frankenstein's Planet of Monsters!

TV seriály

2017 The Brave (TV seriál)
Pilot (E01)
The Sinner (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2016 Frequency (TV seriál)
Pilot (E01)
2015 The Man in the High Castle (TV seriál)
Truth (S01E07)
Zoo (TV seriál)
First Blood (S01E01)
Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
2014 Forever (TV seriál)
The Ecstasy of Agony (E08)
Pilot (E01)
Já a robot (TV seriál)
Slaměný vrah (E13)
Pozorovatel (E12)
Narušení (E11)
další epizody (7)
2013 Já a robot (TV seriál)
Arytmie (E06)
Pokrevní bratři (E05)
Flám (E04)
další epizody (6)
2012 Alcatraz (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Legacy (S01E12)
The Killing (TV seriál)
Numb (S02E03)
2011 The Killing (TV seriál)
Orpheus Descending (S01E13)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Souboj století (S02E09)
Hranice nemožného (TV seriál)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Jednoho říjnového večera (S04E02)
Osmium (S03E16)
další epizody (4)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Belle Femme (S01E09)
Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Rubicon (TV seriál)
Treme (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Vchod (S03E08)
Stabilizace (S03E03)
Olivie. V laborce. S revolverem (S02E17)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Noc vytoužených úlovků (S02E02)
Všechno totiž existuje víckrát (S01E20)
Odpoutaný netvor (S01E16)
další epizody (4)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Poznáváme pana Jonese (S01E07)
Podstata strachu (TV seriál)
2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
Sounds Like (S02E04)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Nový den (S04E11)
2005 Vetřelci z hlubin (TV seriál)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Inferno (S02E11)
2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Cena (S01E10)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace