foto

Nora Tschirner

  • nar. 12.6.1981 (36 let)
    Berlín, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nora Tschirner je dcérou dokumentárneho režiséra Joachima Tschirnera a rozhlasovej novinárky Waltraud Tschirner. Vyrastala so svojimi dvoma staršími bratmi vo východo-berlínskej štvrti Pankow. Navštevovala John-Lennon-Gymnasium v Berlíne, rovnako ako Sarah Kuttner, s ktorou sú doteraz priateľky. V roku 2000 absolvovala Rosa-Luxemburg-Oberschule v Pankowe. V škole sa zapájala do rôznych divadelných skupín. To jej pomohlo nielen k účasti v súťažiach školských divadiel v Mühlhausen/Thüringen a Magdeburg 1997, ale aj k prvej televíznej úlohe na stanici ZDF v detskej sérii Achterbahn, v epizóde Der Ferienjob. Okrem nemčiny hovorí anglicky, rusky a španielsky.

Nora Tschirner spolupracuje s organizáciami, ktoré podporujú rozvojové krajiny a bojujú proti chudobe, a za sociálnu rovnosť. Aktívne podporuje činnosť Aktion Tagwerk.

V roku 2001 bola obsadená ako VJ pre MTV a pracoval pre stanicu do roku 2007. Okrem toho hostila rozhlasový program Blue Moon na Radiu Fritz (RBB) so Stephanom Michmem. V roku 2004 sa objavila po boku Christiana Ulmena v jeho show Ulmens Auftrag na MTV. O tri roky neskôr hostila First Steps Awards. Objavila sa aj vo videoklipe hudobnej skupiny OneRepublic v skladbe Secrets ako hlavná postava.

Jej herecká kariéra začala vedľajšou úlohou vo filme Wie Feuer und Flamme (2001). Hlavnú ženskú úlohu si zahrala o rok neskôr na stanici ARD vo večernom seriáli Sternenfänger (2002). V roku 2003 si zahrala s Matthiasom Schweighöferom vo filmovej adaptácii románu od Benjamina Stuckrada-Barreho, Soloalbum. V tom istom roku mala divadelný debut v divadle Hamburger Schauspielhaus v hre Trainspotting. V roku 2005 si zahrala hlavnú úlohu Titz vo filme režiséra Anna Saula, Kebab Connection a niektoré menšie úlohy v televíznych seriáloch. V roku 2006 v spolupráci s televíznou stanicou ZDF hrala v sci-fi sérii Ijon Tichy: Raumpilot, na motívy knihy The Star Diaries od Stanisława Lema. Táto séria vyhrala cenu nemeckej televízie a Nora Tschirner bola nominovaná na Grimme-Preis. V roku 2007 si po boku Tila Schweigera zahrala v romantickej komédii Keinohrhasen. V roku 2012 prepožičala svoj hlas hlavnej postave Meride z rozprávky Brave.

Magdalena "MagdalenkaL" Lasakova

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tatort – Der scheidende Schupo (TV film)
2016 SMS für Dich
Tatort – Der treue Roy (TV film)
Tatort: Siegrid & Roy (TV film)
2015 Nesmělý svůdník
Tatort - Der irre Iwan (TV film)
2014 Alles Ist Liebe
2013 Everyone's Going to Die
Girl on a Bicycle
Tatort - Die fette Hoppe (TV film)
2012 Kůň na balkóně
Offroad
2011 Ein Tick anders
Krokodýlové z předměstí 3
Nullpunkt
What a Man
2010 A je tu Lola!
Dobrou chuť
Krokodýlové z předměstí 2
2009 Krokodýlové z předměstí
Kuře s ušima
Wickie und die starken Männer
Zabíjení je má práce, lásko
2008 Noche que dejó de llover, La
2007 Alice im Niemandsland
Das Letzte Stück Himmel (TV film)
Zajíček bez oušek
2006 Conclave, The
FC Venus
Nichts geht mehr
2004 Ein Starkes Team - Sicherheitsstufe 1 (TV film)
Kebab Connection
2003 Soloalbum
2001 Wie Feuer und Flamme

TV seriály

2014 Die unwahrscheinlichen Ereignisse im Leben von ... (TV seriál)
2011 Deník doktorky (TV seriál)
Skandál! Svatební noc ve třech - 2. část (S03E02)
Skandál! Svatební noc ve třech - 1. část (S03E01)
2007 Ijon Tichy: Raumpilot (TV seriál)
2002 Sternenfänger (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Dokumentární

2016 Embrace

TV pořady

2016 'nissa - Geschichten aus dem Leben (TV pořad)
2015 Mich täuscht keiner! (TV pořad)
Ponyhof (TV pořad)
2013 Das ist Spitze! (TV pořad)
Paare (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
2004 Harald Schmidt (TV pořad)
2001 Blondes Gift (TV pořad)
1996 Tigerenten Club (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 Embrace
2012 Waiting Area

Režijní filmografie

Dokumentární

2012 Waiting Area

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2012 Waiting Area

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace