foto

David Smoljak

  • nar. 8.2.1959 (61 let)
    Praha, Československo

Biografie

Absolvent katedry scenáristiky a dramaturgie na FAMU. V roce 2018 měl premiéru jeho film Cimrman dobývá Ameriku!, u kterého byl autorem, kameramanem i režisérem v jedné osobě. Autorsky připravil dokumentární seriál Toulky s Ladislavem Smoljakem, který putoval po stopách slavných osobností a jejich odkazu, který zanechali na českých hradech a zámcích.

Od roku 1993 do roku 2001 pracoval jako dramaturg na TV Nova a jako šéfredaktor zábavy na TV Prima. Od roku 2001 pracuje jako scenárista, publicista a režisér na volné noze. Objevil se v několika epizodních rolích ve filmech Marečku, podejte mi pero!, Kulový blesk a Vrchní, prchni!

Jakub "jahagob" Smoljak

Scenáristická filmografie

Filmy

1987 V novinách psali (TV film)

TV seriály

2008 Comeback (TV seriál)
Pomáhat a chránit (S01E04)
Souboj titánů (S01E03)
Gott Ex Machina (S01E02)
2005 Ulice (TV seriál)
1994 Gumáci (TV seriál)

Dokumentární

2003 Hudební toulky s Ladislavem Smoljakem (TV seriál)

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Cimrman dobývá Ameriku! (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky