foto

Marie Dvořáková

  • nar. 1978
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marie Dvořáková vystudovala FAMU a ve studiích režie pokračovala na Tisch School of the Arts na univerzite v New Yorku. Její hrané a dokumentární krátké snímky se promítaly a získaly ocenění na mnoha světových filmových festivalech. Marie také získala 16. výroční cenu Director's Guild of Americe pro studenty režie. V roce 2011 pak byla oceněna fondem Spike Lee Production Fund a v roce 2010 získala granty Sloan Film Production a Jerome Foundation Production. Její filmy byly vybrány do prvního výběru AICP Show v New Yorku a do sekce mladých režiséru na MFF v Cannes v roce 2010. Ve stejném roce se umístila na třetí pozici na International Advertising Awards v Šanghaji, a získala první místo na Porsche Awards v Německu. Momentálně působí jako programová ředitelka Českého centra v New Yorku.

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2016 Kdo je kdo v mykologii (studentský film)
2006 Perlička (studentský film)
2005 Až budu velká (studentský film)
2003 Opitzova žena (studentský film)

Dokumentární

2004 Jarmila se vrátila (studentský film)
2002 Čekání na Widora (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Kdo je kdo v mykologii (studentský film)
2006 Perlička (studentský film)
2005 Až budu velká (studentský film)
2003 Opitzova žena (studentský film)

Dokumentární

2004 Jarmila se vrátila (studentský film)
2002 Čekání na Widora (studentský film)

Producentská filmografie

Filmy

2016 Kdo je kdo v mykologii (studentský film)

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Kdo je kdo v mykologii (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2005 Až budu velká (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace