foto

Dagmar Edwards

  • nar. 16.11.1966 (51 let)
    Bruntál, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Atraktivní kráska s nepřehlédnutelnými rudými vlasy si zahrála hned pod několika různými jmény - Ferenčíková, Krajčírová, Lakcevic, Lakčevičová, Edwards.

Narodila se jako Dagmar Ferenčíková 16. 11. 1966 v Bruntále, od dětství ale vyrůstala na Slovensku. Původně se vyučila zdravotní sestrou a pět let pracovala v bratislavských nemocnicích. Když se úplnou náhodou dostala do divadla PRAK zalíbilo se jí herectví natolik, že si podala přihlášku na VŠMU. Kromě herectví navštěvovala také hodiny tance a zpěvu, což se jí v budoucnu hodilo při účinkování v několika muzikálech.

Po studiích hostovala pět let v bratislavském divadle Astorka, pak odešla s většinou svých spolužáků do angažmá do Trnavy. V Bratislavě pak hostovala např. ve Slovenském národním divadle a účinkovala v televizních inscenacích i filmech. Díky kontaktům, které získala při natáčení filmu PEACEMAKER dostala pozvání do Ameriky, kam jela nejdříve na zkoušku, ale nakonec se rozhodla za oceánem zůstat, přestože její angličtina tehdy nebyla nic moc a ani konkrétní nabídky tam na ni nečekaly. Absolvovala řadu různých kurzů a povolání, nakonec se provdala a usadila v Los Angeles a pomáhá svému muži v jeho firmě.

Až v posledních letech se v USA vrací také zpět k herectví a když dostane nějakou hereckou nabídku z "domova", ráda se na Slovensko vrací a pracuje zde. Od osmnácti let se věnovala také modelingu, pózovala pro módní časopisy i umělecké akty. Její asi nejznámější rolí u nás je Šárka, jedna z kamarádek Ivany Chýlkové v DÍKY ZA KAŽDÉ NOVÉ RÁNO.

Nikol "wictoria" Antošová Nedvědická

Herecká filmografie

Filmy

2014 Rapture
2009 Nebe, peklo… zem
2005 A Year and a Day
1998 Svetlo (TV film)
1997 Crazy Six
Peacemaker
1996 Der Ausbruch (TV film)
1995 Albert, Albert (TV film)
1994 Díky za každé nové ráno
1993 Es lebe die Liebe, der Papst und das Puff
Zlý žart (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
1991 Mário, zapískaj...! (TV film)
Ženské oddelenie (TV film)

TV seriály

2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
O mrtvých jen dobře (S03E06)
2010 Aféry (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace