foto

Michał Rosa

  • nar. 27.9.1963 (55 let)
    Zabrze, Polsko

Biografie

Michał Rosa (1963, Zabrze, Polsko) absolvoval studium architektury a následně obor filmové režie na Slezské univerzitě v Katovicích, kde také od poloviny devadesátých let přednáší. Za snímek Gry i zabawy wojskowe (Vojenské hry a zábavy, 1991) byl nominován na Oscara v kategorii studentských filmů. Film Gorący czwartek (Horký čtvrtek, 1994) byl oceněn na festivalu v Gdyni Cenou za nejlepší debut. Řadu domácích ocenění mu vynesl roku 1997 film Farba (Barva, 1997). Snímek Ticho (Cisza, 2001) byl uveden v soutěži na MFF Karlovy Vary 2002, kde získal Cenu Ekumenické poroty. Za následující film Co słonko widziało (Co slunko vidělo, 2005) získal několik cen na festivalu v Gdyni. Jeho zatím poslední snímek Prasklina byl uveden v paralelní sekci Giornate degli autori na MFF v Benátkách 2008.

44. MFF K. Vary 2009

Režijní filmografie

Filmy

2019 Piłsudski
2016 Štěstí světa
2008 Prasklina
2006 Co słonko widziało
2001 Ticho
1997 Farba
1994 Goracy czwartek (TV film)

TV seriály

2016 Bodo (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2013 Czas honoru (TV seriál)
Przysięga i rozkaz (S06E13)
Wujek z lasu (S06E12)
Wolny wybór (S06E11)
další epizody (13)
2012 Czas honoru (TV seriál)
Dwa dni do wolności (S05E13)
Koniec tej miłości (S05E12)
To ja cię znalazłem (S05E11)
další epizody (13)
2011 Czas honoru (TV seriál)
Złoty konwój (S04E13)
Dziewczyna z perłą (S04E12)
Ostatnia podróż (S04E11)
další epizody (13)
2010 Czas honoru (TV seriál)
Wieczór w Edenie (S03E13)
Przed sądem (S03E12)
Pocztówka z Hajfy (S03E11)
další epizody (13)
2009 Czas honoru (TV seriál)
Reichsbank (S02E13)
Ucieczka z czarnej pralni (S02E12)
Przerwana depesza (S02E11)
další epizody (13)
2008 Czas honoru (TV seriál)
Władek (S01E13)
Za murem (S01E12)
Szanowny pan Gestapo (S01E11)
další epizody (13)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Piłsudski
2016 Štěstí světa
2008 Prasklina
2006 Co słonko widziało
1997 Farba
1994 Goracy czwartek (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Hi Way

TV seriály

2013 Czas honoru (TV seriál)
Wolny wybór (S06E11)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace