foto

Tommy Lee

  • nar. 3.10.1962 (57 let)
    Atény, Řecko

Biografie

Někteří z Vás si ho pamatují jako bubeníka z Mötley Crüe, někdo jako exmanžela Pamely Anderson. Tommy Lee pravým jménem Thomas Lee Bass se narodil v Řecku v Athénach 3 října 1962 . Má mladší sestru (která rovněž jako on hraje na bicí), otec byl voják americké armády a jeho rodina se rok po jeho narození přestěhovala do Kalifornie. Thomas dostal svůj první bubínek když mu byly čtyři roky, skutečné bicí měl až jako teenager.

Po přechodu z Jižní Hills High School do Royal Oak High School nastoupil do kapely, tehdy se více zamířil na hudební kariéru. Na konci 70-tých let vystupoval se svou první úspěšnou kapelou Suite 19 na Sunset Strip v Los Angeles a v té době potkává Nikkiho Sixxe, v roce 1981 zakládají kapelu Motley Crue (v té době si mění jméno na Tommy Lee). 19.2.1995 se po pouhé čtyřdenní známosti žení s herečkou Pamelou Anderson.

6 Června roku 1996 se jim narodil syn Brandon a 29 Prosince roku 1997 další syn Dylan. To už ale bylo jejich manželství v rozpadu. Pam zažádala po několika fyzických napadeních za které také skončil za mřížemi o rozvod. V roce 1999 se dali opět dohromady a naplánovali další svatbu. Tommy měl a má kromě kapely Motley Crue take několik vedlejších projektů - Metody Mayhem (1999-2000), Rock Star Supernova (2006-2007), Electro Mayhem (2000-současnost).

Aleš "andi666" Klus

Herecká filmografie

Filmy

2006 Kořeny mafie
2005 Disaster!
2003 Hip Hop & Rock
Sláva jen pro mrtvé
2001 Vanilkové nebe
1998 Pamela & Tommy Lee: Porno bez cenzury

TV seriály

2011 Californication (TV seriál)
Světla. Kamera. Blbec (S04E08)
2009 Sběratelé kostí (TV seriál)
Vražda v nočním klubu (S04E25)
2005 Tommy Lee Goes to College (TV seriál)
2002 Fastlane (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)

Dokumentární

2016 Motley Crue: The End (koncert)
2014 Fall Out Boy: The Young Blood Chronicles
2011 Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne
2005 Mötley Crüe: Carnival of Sins (koncert)
2004 Steve-O: The Early Years
2003 Mötley Crüe Greatest Videos Hits (video kompilace)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1990 Mötley Crüe: Dr. Feelgood the Videos
1989 Moscow Music Peace Festival (koncert)
1987 Biography (TV seriál)

Hudební videoklipy

2013 Fall Out Boy ft. Tommy Lee - Death Valley (hudební videoklip)
2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
2002 Moby - We Are All Made Of Stars (hudební videoklip)
1999 Methods of Mayhem - Get Naked (hudební videoklip)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2019 Hnüs - kniha

Režijní filmografie

Kameramanská filmografie

Host

TV pořady

2009 Kourtney a Khloe dobývají Miami (TV pořad)
2008 2008 American Music Awards (TV pořad)
Pamela - žiju si, jak chci (TV pořad)
2005 Comedy Central Roast of Pamela Anderson (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)