foto

Dania Ramirez

  • nar. 8.11.1979 (37 let)
    Santo Domingo, Dominikánská republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keď mala 10 rokov, jej rodina sa presťahovala do New Yorku. Ako 15 ročnú ju pri práci v obchode objavil hľadač talentov pre svet modelingu a dostala malú rolu v reklame na sódu.

Neskôr sa Dania rozhodla zaoberať sa herectvom trochu vážnejšie a začala navštevovať herecké školy v New Yorku. Po tom, čo v roku 1999 promovala na Montclair State University, presťahovala sa do Los Angeles, aby sa pokúsila urobiť hereckú kariéru. Podarilo sa jej účinkovať v zopár hudobných videoklipoch, napr. v piesni „Streets is watching“ od Jay-Z, „Hush“ od LL Cool J a „Into the Night“ od Santanu. Zahrala si ale aj charakterovú rolu manželky vojaka, ktorý zahynul v Iraku, vo videoklipe piesne „Dime Que Te Paso“ od Wisin y Yandela.

Napriek predchádzajúcim menším rolám ju poznáme najmä ako Callisto z filmu X-MEN: POSLEDNÝ VZDOR. O pár rokov neskôr jej tvár a talent očarili aj tvorcov seriálu HRDINOVIA, kde stvárnila postavu Maye Herrerovej, vstupujúcej do deja v druhej sérii. Tu mala možnosť hovoriť svojim rodným jazykom. O seriálovej kolegyni Kristen Bell povedala, že jej je tak sympatická a milá, že by si ju najradšej zobrala domov a starala sa o ňu. Zahrala si tiež postavu Blancy Selgado v šiestej sérii SOPRANOVCOV.

Dania na strednej škole hrávala volejbal. Spomedzi sestier bola najviac zameraná na šport, skoro ako chlapec. Má dve mladšie, dve staršie sestry a psa menom Joey.

Scar

Herecká filmografie

Filmy

2015 First Response (TV film)
Mojave
Talbot County
2013 Z Brooklynu na Manhattan
2012 Expresní zásilka
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2008 Ball Don't Lie
Karanténa
Nezabiješ
2007 Fort Pit (TV film)
Prachy mimo zákon
2006 X-Men: Poslední vzdor
2005 Romy and Michele: In the Beginning (TV film)
2004 Cross Bronx
Ecology of Love, The
Little Black Boot
Nesnáší mne
Tlustý Albert
2002 25. hodina
1998 Streets Is Watching

TV seriály

2013 Devious Maids (TV seriál)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Zatmění 2/2 (S03E11)
Eris quod sum (S03E07)
Světlo zmírá (S03E06)
další epizody (7)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Bezmocnost (S02E11)
Pravda a následky (S02E10)
Čtyři měsíce předtím (S02E08)
další epizody (8)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Chovej se jako chlap (S06E17)
Nepokoušej štěstí (S06E16)
Páté stádium (S06E14)
další epizody (4)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2003 Run of the House (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)

Dokumentární

2009 Dressing the Infected: Robert Hall's Makeup Design
Light in the Darkness, A
Locked In: The Making of 'Quarantine'
2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)

TV pořady

2013 The Real (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace