foto

Manu Bennett

  • nar. 10.10.1969 (49 let)
    Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodným jménem Johnathan Manu Bennett se narodil 10. října 1969 v Aucklandu na Novém Zélandu. Jeho otec byl slavný novozélandský zpěvák. Matka byla modelka bikin u návrháře Paula Stafforda. Rodina se v roce 1970 přestěhovala do Austrálie.

Během střední školy hrál Manu reprezentačně rugby. Předtím než studoval drama, tak studoval klasický balet a hraní na piano. Jeho herecká kariéra odstartovala v roce 1993 ve filmu PARADISE BEACH. Manu se pak objevil v různých televizních dramatech již před získáním role v celovečerním filmu LANTANA (1999) kde hrál společně s Anthonym LaPaglialovem (Without a Trace). Po tomto filmu cestoval do Japonska točit film TOMOKO (2000). Poté se objevil i ve filmech jako jsou THE CONDEMNED,30 DAYS OF NIGHT.

Nyní získal roli v seriálu SPARTACUS: BLOOD AND SAND, kde hraje postavu Crixuse, nejlepšího gladiátora Batiatusovy gladiátorské školy. Jako zajímavost můžeme zmínit, že jeho strýc hral na piano u Elvise Presleyho.

Jindrich "kailik" Kriz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Death Race 2050
2016 Beta Test
2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2012 Hobit: Neočekávaná cesta
2011 Sindibád a Minotaurus (TV film)
2007 30 dní dlouhá noc
Zabij, nebo budeš zabit
2006 Voják
2001 Lantana

TV seriály

2017 Letopisy rodu Shannara (TV seriál)
Krev (S02E10)
Divočina (S02E09)
Amberle (S02E08)
další epizody (10)
Arrow (TV seriál)
Promises Kept (S06E06)
Deathstroke Returns (S06E05)
Fallout (S06E01)
další epizody (4)
2016 Letopisy rodu Shannara (TV seriál)
Ellcrys (S01E10)
Krvavý oheň (S01E09)
Utopie (S01E08)
další epizody (10)
Arrow (TV seriál) - a.z.
Genesis (S04E20) - a.z.
Americký táta (TV seriál)
Roots (S13E01)
2014 Arrow (TV seriál) - a.z.
Sebevražedný oddíl (S02E16) - a.z.
2013 Arrow (TV seriál) - a.z.
Liga Assasinů (S02E05) - a.z.
Zkouška ohněm (S02E04) - a.z.
Spartakus (TV seriál)
Vítězství (S03E10)
Mrtví a umírající (S03E09)
Rozdělené cesty (S03E08)
další epizody (10)
2012 Bikie Wars: Brothers in Arms (TV seriál)
Spartakus (TV seriál)
Hněv bohů (S02E10)
Zrůdy (S02E09)
Vyrovnání (S02E08)
další epizody (10)
2011 Spartakus: Bohové arény (TV seriál)
Hořký konec (E06)
Zúčtování (E05)
Pod maskou (E04)
další epizody (6)
2010 Spartakus (TV seriál)
Zabte je všechny (S01E13)
Prozření (S01E12)
Staré rány (S01E11)
další epizody (13)
2002 Mataku (TV seriál)
2001 Head Start (TV seriál)
2000 Street Legal (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Antonius a Kleopatra (S05E18)
1999 Pán šelem (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)
Tales of the South Seas (TV seriál)
The Violent Earth (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Rajská pláž (TV seriál)
1992 Shortland Street (TV seriál)

Dokumentární

2017 Life After Flash
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace