foto

Judge Reinhold

  • nar. 21.5.1957 (61 let)
    Wilmington, Delaware, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Judge Reinhold je nejstarší ze tří dětí. Maturoval na střední škole ve virginijském Fredericksburghu. Již zde si vyzkoušel svou první roli - školní inscenace Molierovy frašky Sganerelle. Vystudoval drama na Mary Washington College, poté absolvoval North Carolina School of Arts ve Winston-Salemu. Judge Reinhold se svým hraním začínal na menších, spíše regionálních scénách, např. ve floridském Dinner Theater Burta Reynoldse, kde hrál v komedii "Bosé nohy v parku", "Sova a kočička", zahrál si také v dramatu "Skleněný zvěřinec".

V 70. letech se na Floridě seznámil s Jamesem Bestem (hvězda seriálu "The Dukes of Hazzard"), na jeho popud se pokusil o hereckou kariéru v Kalifornii. Nejdříve si zajišťoval obživu v prodejně jogurtů, než byl angažován společnosti Paramout TV do seriálů WONDER WOMAN (1976), MAGNUM, P.I (1980) a BROTHERS AND SISTERS (1979).

Od začátku 80.let na sebe upozornil úlohou studentského předáka Brada Hamiltona v komediálním dramatu o mládeži posedlé sexem, drogami a rokenrolem dle knihy Camerona Crowa ZLATÉ ČASY NA RIDGEMONT HIGH (1982), zde si zahrál po boku Seana Pena a Jenifer Jason Leighové.

Prosadil se zejména v komediálních rolích, z nichž největší úspěch mu přinesla postava Billyho Rosewooda v populární filmové sérii POLICAJT Z BEVERLY HILLS. Z jeho dalších rolí stojí za zmínku mj. knihovník Joe Gower, který se touží stát policistou v romantické komedii MIMO SLUŽBU a psychiatr Neal Miller ve vánoční komedii SANTA CLAUS.

Asi málokdo ví, že neméně důležitou součástí jeho herecké kariéry je učinkování v TV, kde za hostování v seriálu SEINFELD byl nominován na cenu Emmy.

Tomáš "pokyy" Patočka

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bad Grandmas
Four Christmases and a Wedding (TV film)
Highly Functional
2016 My Many Sons
2015 Broken: A Musical
I Am Potential
2013 Beverly Hills Cop (TV film)
2012 Comics Open
2009 Dr. Dolittle 5: Lucky jede do Hollywoodu
2008 Správná volba
2006 Santa Claus 3: Úniková klauzule
2005 Poslední sbohem
2004 Cliffordovo neobyčejné dobrodružství
Crab Orchard
The Hollow
2003 Agent Cody Banks
Velká rodinná sešlost (TV film)
2002 Bomba v srdci (TV film)
Na konci sil
No Place Like Home
Santa Claus 2
2001 Beethoven 4
Betaville
Hollywood Palms
Meeksville Ghost, The
North Hollywood (TV film)
2000 Beethoven 3
Big Monster on Campus
Dokonalost mysli
Enemies of Laughter
Nebe bez hranic
NewsBreak
Ping!
1999 Coming Unglued (TV film)
Můj brácha čuník
NetForce (TV film)
Puss in Boots
Robots of Mars
Walking Across Egypt
1998 Hledání
Tráva je zlatej důl
Visual Bible for Kids (TV film)
1997 Auto na útěku (TV film)
Crackerjack 2
Last Lives
Poplach v skautském táboře
1996 Right to Remain Silent, The (TV film)
Special Report: Journey to Mars (TV film)
1995 Dad, the Angel & Me (TV film)
Přístavní krysa (TV film)
Živá nebo mrtvá (TV film)
1994 Policajt v Beverly Hills III
Santa Claus
1993 Bank Robber
Parallax Garden, The (TV film)
1992 Black Magic (TV film)
Čtyři oči (TV film)
1991 Baby on Board
Zandalee
1990 Jedna, nebo tři ženy?
Kam s její mrtvolou
Kde je ta zatracená věc
1989 Rosalie Goes Shopping
1988 A Soldier's Tale
Slíbený zázrak (TV film)
Splněné přání
The New Homeowner's Guide to Happiness
1987 Policajt v Beverly Hills II
1986 Bezcitní lidé
Mimo službu
1985 Vedoucí místo
1984 Booker (TV film)
Gremlins
Matter of Sex, A (TV film)
Policajt v Beverly Hills
Roadhouse 66
1983 Šikana
1982 Pandemonium
Zlaté časy na Ridgemont High
1981 Lampasy
1980 Zběsilý útěk
1979 Survival of Dana (TV film)

TV seriály

2016 The Detour (TV seriál)
The Tank (S01E03)
The Hotel (S01E02)
2008 Easy Money (TV seriál)
2005 Na Západ (TV seriál)
On Screen (TV seriál)
2004 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a výpadek proudu (S03E03)
2003 The O'Keefes (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
Secret Garden (S06E07)
2000 Clerks (TV seriál)
1999 Redemption High (TV seriál)
1997 Secret Service Guy (TV seriál)
1995 Raising Caines (TV seriál)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Raincoats (S05E18)
1980 Magnum (TV seriál)
Na Havaji nešňupejte (S01E01)

Dokumentární

2004 Stars and Stripes 1
Stars and Stripes 2

Hudební videoklipy

1988 Martini Ranch - Reach (hudební videoklip)
1986 Pat Benatar: The Visual Music Collection (hudební videoklip)
1984 Pat Benatar: Hit Videos (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace