foto

Věra Špinarová

  • nar. 23.12.1951
    Pohořelice, Československo
  • zem. 26.3.2017 (65 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 22. 12. 1951 v Pohořelicích. Vyučila se chemičkou, ale tou se nikdy nestala. V šesti letech hrála na housle, ale pak ji učarovala kytara a s ní zpěv. V 16 letech nahrála svou první píseň "Já před tebou klečím". Zpívala s kapelami Flamingo, Majestic aj.

Mezi špičku hudební scény ji dostal hit "Music Box", který nahrála se skupinou Majestic. V roce 1972 vydala své první album "Andromeda". V roce 1982 vychází album "Meteor lásky", kde měla jeden z největších hitů Meteor lásky a Bílá Jawa 250. Písničku "Jednoho dne se vrátíš" nazpívala už v roce 1976 na hudbu z westernu TENKRÁT NA ZÁPADĚ, kterou složil Ennio Morricone. Zakládá svou vlastní skupinu Notabene. O čtyři roky později ji na koncertech doprovází syn Adam se svou kapelou.

Věra Špinarová získala řadu ocenění, např. v roce 1973 Zlatý štít za nejprodávanější zpěvačku, roku 1976 se umístila na bronzové příčce na Bratislavské lyře s písní "Lúčenie". Do roku 1988 aktivně vystupovala, potom se stáhla do ústraní. Po spojení s manažerem Václavem Fischerem se vrátila zpátky. V roce 2007 ji obrovskou radost udělalo pozvání na koncert Joe Cockera. Hrála v muzikálech "Mrazík" a "Pudr a mejkap". V roce 2000 a 2002 vydává výběrová alba svých největších hitů.

Jejím prvním manželem byl kapelník jejího doprovodného orchestru Ivo Pavlík, se kterým má syna Adama. V roce 1981 se manželství rozpadlo. V roce 1984 si po krátké známosti vzala zpěváka a bubeníka skupiny Maximum Petra Hanniga Vítězslava Vávru.V 90. letech se jejich vztah rozpadá. Nyní žije s přítelem na Ostravsku.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Ostravak Ostravski
2006 Mississippi Queen z Pohořelic (TV film)
2002 Báječná show
2000 Nikdy nebude konec (TV film)
1979 Neohlížej se, jde za námi kůň!

Dokumentární

2016 Zlatá lýra (TV seriál)
2014 Koncert Věry Špinarové a Petry Janů (koncert)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Věra Špinarová (S06E02)
2012 Legendy: Ostravský trhák (TV film)
2011 Ahoj, Marie! (koncert)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Královny popu (koncert)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
X Mix (koncert)
ČT Live - Věra Špinarová (koncert)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Věry Špinarové (S03E15)
2004 Ahoj, Ostravo! (koncert)
2002 Jak se točí Báječná show (TV film)
1996 Na koštěti do nebe (TV film)
1981 Recitál Věry Špinarovej (koncert)

TV pořady

2016 Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy (TV pořad)
2013 Galashow s latinou V (TV pořad)
Krása pomoci (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Galashow s latinou IV (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Bavíme se s imitátory (TV pořad) - a.z.
Show Jana Krause (TV pořad)
Slavná hudební čísla (TV pořad) - a.z.
TOP STAR (TV pořad)
Česká hlava 2010 (TV pořad)
2009 Kniha mého srdce (TV pořad)
2008 Galashow s latinou (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Chacha, cheche, chichi...! (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
Souboj hitů (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Legendy televizní zábavy (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)
2002 Hodina pravdy (TV pořad)
Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
2001 Šestnáct růží pro Gotta (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
P.F. (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Kaviareň Slávia (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Na Kloboučku (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
1992 Legendy taneční hudby (TV pořad)
Šance (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Silvestrovská féerie (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
Rytmus (TV pořad)
1981 V divadélku pod věží (TV pořad)
1980 Dáme se do gala (TV pořad)
Pojďte s námi na tah (TV pořad)
1979 Ring volný (TV pořad)
1973 Písničky roku 1973 (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
1970 Dobrý večer s Waldemarem (TV pořad)
Televarieté (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Buty: Píseň práce (hudební videoklip)
2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace