Reklama

Reklama

Hank Searls

Hank Searls

nar. 10.08.1922
San Francisco, California, USA

zem. 17.02.2017 (94 let)
Gig Harbor, Washington, USA

Biografie

Hank Searls, celým jménem Henry Hunt „Hank“ Searls Jr., studoval od roku 1941 U.S. Naval akademii v Annapolisu, kde absolvoval v roce 1945 a zůstal v aktivní službě jako námořní důstojník až do roku 1954. Poté odešel do výslužby a začal psát nejprve povídky pro pulpové časopisy a magazíny. Využil své zkušenosti z aktivní služby ve vojenských románech. Vytvořil postavu soukromého detektiva ze San Francisca Mikea Blaira, který se objevil v řadě jeho povídek a také několika románech.

Ze spisovatelovy tvorby čerpali často i filmoví a televizní tvůrci. Podle jeho románu vznikl v roce 1960 film The Crowded Sky (r. Joseph Pevney) s Danem Andrewsem, Rhondou Fleming, Keenanem Wynnem, Anne Francis a Efrem Zimbalistem Jr.. Dále také např. film Countdown (r. Robert Altman) podle románu „The Pilgrim Project“ (1964) s herci Robertem Duvallem a Jamesem Caanem nebo Overboard (r. John Newland) s Cliffem Robertsonem a Angie Dickinson.

Pro televizi se podílel na seriálu Wheels a také poskytl námět pro seriál The New Breed, kde hlavní postavu ztvárnil Leslie Nielsen. Hank Searls je ženatý s Bernou Ann Cooper, z manželství pochází děti Courtney, Henry Jr. a Peter.

zdeněk "curil" bořil

Spisovatel

Filmy
1978

Overboard (TV film) - kniha

1977

Young Joe, the Forgotten Kennedy (TV film) - kniha

1967

Let na Měsíc - kniha

1960

The Crowded Sky - kniha

Scenárista

Tvůrce

Seriály
1961

The New Breed

Reklama

Reklama