foto

Martin Trnavský

  • nar. 8.3.1970 (47 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Třebaže dětským snem autora, producenta a principála divadelního spolku Frída bylo dělat nosiče v Tatrách a třebaže poté chtěl – dle vzoru svého otce – studovat Fakultu tělesné výchovy a sportu, kde by mohl dobře zúročit svoje dlouholeté zkušenosti z mnoha sportů, je tento, na mnoha společenských polích života aktivní muž, především výborný divadelní herec.

Po absolvování JAMU zamířil do angažmá pražského Činoherního klubu, ale jeho domovskou – a milovanou – scénou jsou prkna Divadla Bolka Polívky. V r. 1999 v Brně, z Bolkovy iniciativy, vznikla Frída, divadelní spolek, jehož zakladatelem a autorem se Martin Trnavský stal. Na své scéně sice hraje nejraději, ale práce v televizi a ve filmech se také nijak nebrání, přestože na pořádnou roli zatím čeká.

Prvním ze seriálů, kde jej čeští diváci mohli vidět, byly ČETNICKÉ HUMORESKY (2003). Po účinkování v tomto úspěšném seriálu následovala role právníka Egona Rajtra ve SVĚTLECH PASÁŽE (2007), která mu mnoho ale věhlasu ani pocitu z dobře vykonané práce asi nepřinesla. Jakožto architekt Jan Haken v dalším z řady nijakých, zato nekonečných televizních seriálů, ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ také neoslnil. Naštěstí jej ve filmovém a televizně-filmovém světě lze vidět i v mnohem lepších rolích – MUŽ V ŘÍJI (2008) a NA ROZCHODNOU (2009) a v neposlední řadě v úspěšném filmu PRAVIDLA LŽI (2006).

O své dramatické práci Martin Trnavský říká: „Herectví je velmi očisťující pro emotivního člověka, jako jsem třeba já, který potřebuje vstřebané věci ventilovat. Baví mě pozorovat a mít názor. Nejsem jen zaměstnanec divadla, rovnou se ho snažím vytvářet."

Alexandra "alpeew" Pečená-Havlíček

Herecká filmografie

Filmy

2011 Tchyně a uzený (TV film)
2009 Muži v říji
2008 Na rozchodnou (TV film)
2007 Muzika
2006 Pravidla lži
2001 24
1996 Požírač medvědů (TV film)
1995 Po letech (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Pytláci (E01)
Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (E12)
Zjevení (E11)
Jezinky pokračování (E10)
další epizody (11)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Moje první láska (E03)
Porod (E02)
Dárek (E01)
2014 Nevinné lži (TV seriál)
Hra (E13)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Bláznivá smrt (S04E02)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Nanečisto (E16)
Francouzská masáž (E15)
Skladba pro Vandu (E14)
další epizody (16)
2008 Panelák (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Blondýna na sále (S03E59)
Zahradník má potíže (S03E57)
další epizody (21)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Světla pasáže (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Ochotníci (S02E04)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Lázeňské intermezzo (S01E11)

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
2011 Vínečko (TV pořad)
Wipeout - Souboj národů (TV pořad)
2010 Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace