foto

Gabriela Hyrmanová

  • nar. 18.11.1967 (50 let)
    Pardubice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nepochází z herecké rodiny, ale tvrdí že herecké sklony má po matce. K filmu se dostala náhodou a to když ji hlídala kamarádka maminky, která ji vzala spolu se svou dcerou na konkurz.

Začínala jako dětská herečka ve filmech LÍSTEK DO PAMÁTNÍKU, ODYSSEUS A HVĚZDY, BOUŘLIVÉ VÍNO, hrála i ve volném pokračování ZRALÉ VÍNO. S Ditou Kaplanovou točila seriál MLÍČŇÁCI pro německou televizi.

Herectví Gabrielu přestalo bavit, ale na konci gymnázia se jí po herectví zastesklo a začala hrát amatérské divadlo, poté začala studovat Konzervatoř Jaroslava Ježka. Jako absolventské představení hrála monodrama. Zdokonalovala si němčinu v Německu kde i hrála. Působila v Divadle v Dlouhé a v Rubínu. 

Divákům se opět připomněla menšími postavami ve filmech:ŽILETKY, MRTVEJ BROUK, ANDĚLSKÁ TVÁŘ a KAMEŇÁK.  Známá je především jako zdravotní sestra Máša v seriálu ŽIVOT NA ZÁMKU, kde vystřídala Jaroslavu Obermaierovou. Hraje, točí a nerada se fotí.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Metanol (TV film)
2013 Křídla Vánoc
2006 Hezké chvilky bez záruky
2003 Kameňák
2002 Poslání s podrazem (TV film)
2001 Andělská tvář
Den dobrých skutků (TV film)
Hříšná holka (TV film)
1999 Jedna vánoční (TV film)
Neprůstřelná nevěra (TV film)
1998 Mrtvej brouk
1996 Tödliches Schweigen (TV film)
1995 Mutters Courage
Nebezpečná kořist
O Šedivákovi (TV film)
1994 Nebeský pláč
1993 Žiletky
1991 Někde je možná hezky
1981 Zralé víno
1976 Bouřlivé víno
Odysseus a hvězdy
1975 Lístek do památníku (TV film)

TV seriály

2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Maruška (E02)
2007 Horákovi (TV seriál)
Zachránění (S02E04)
2005 Eden (TV seriál)
Most do Orientu (E06)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Dům (E02)
Příjezd (E01)
2003 Strážce duší (TV seriál)
2000 Geisterjäger John Sinclair (TV seriál)
Přízraky mezi námi (TV seriál)
Démoni (E02)
1998 Tři králové (TV seriál)
Na dně (E05)
Náhradní spojení (E04)
Přívěsek (E03)
Život na zámku (TV seriál)
Veselka (S02E26)
Konečná diagnóza (S02E25)
Nebezpečné chvíle (S02E23)
další epizody (8)
1996 Autodílna na kraji města (TV seriál)
Bubu a Filip (TV seriál)
Draculův švagr (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Pravdivá lež (E09)
Život na zámku (TV seriál)
Neposkvrněné početí (S01E22)
Ukazatel směru (S01E21)
Svedený a opuštěný (S01E20)
další epizody (6)
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace