foto

Brian Posehn

  • nar. 6.7.1966 (50 let)
    Sacramento, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Úctyhodných 200 cm vysoký herec, scénárista, producent a komik Brian Posehn (vlastním jménem Brian Poesehan) se narodil 6.7.1966 v Sacramentu v Kalifornii. Jeho příjmení se vyslovuje "Puh-Sain". Už během střední školy se toužil stát hercem a proto chodil do hereckého kroužku. V oblibě měl takové osobnosti jako Steve Martin, Richard Pryor, Bobcat Goldtwhait nebo třeba Lenny Bruce.

Po studiích na vysoké se chvíli živil jako počítačový technik, ale osud ho nakonec k filmu zavál. Debut si odbyl rolí v seriálu EMPTY NEST. Dále se objevil v seriálech jako SHOW JERRYHO SEINFELDA, PŘÁTELÉ, RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD, VERONIČINY SVŮDNOSTI nebo třeba RENO 911!. Nejvíce se však proslavil rolí Kevina Liotta v seriálu TŘEBA MĚ SEŽER. Z filmů můžeme jmenovat například PÍSEŇ PRO NEVĚSTU (1998), SKŘÍPENÍ (2003), VYVRŽENCI PEKLA (2005), NESAHEJME PSŮM NA PÁRKY (2006) NEBO ŽIVÍ nebo (NE)MRTVÍ (2007).

V roce 2004 se setkává se známou Sarou Silverman, která ho nejprve obsadí do filmu SARAH SILVERMAN: JESUS IS MAGIC (2005) a dále se objevuje ve všech dílech jejího TV pořadu The Sarah Silverman Program který je vysílaný v letech 2007-2010. Dvakrát byl nominován na cenu Emmy a v roce 2003 vyhrál cenu DVDX Award za spolupráci na soundtracku k filmu BĚŽ, RONNIE, BĚŽ!. Od roku 2004 je ženatý s producentkou Melanií Truhett se kterou má jedno dítě. Je také zpěvákem ve vlastní metalové kapele, která má na kontě zatím dvě alba.

Sheldon "slatkac" Cooper

Herecká filmografie

Filmy

2017 Captain Underpants
2015 Hell & Back
Uncle Nick
2013 Knights of Badassdom
2012 Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Let's Do This! (TV film)
Lloyd the Conqueror
2010 Scooby-Doo: Abrakadabra!
2009 The Haunted World of El Superbeasto
2007 Bezstarostně
Divoké vlny
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Chechták
Živí nebo (ne)mrtví
2006 Nesahejme psům na párky
Sarah Silverman Program.: Officer Jay, The (TV film)
2005 Cake Boy
Sarah Silverman: Jesus is Magic
Vyvrženci pekla
2004 Adventures in Homeschooling
Samá chvála
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
Medvědí bratři
Skřípění
2002 Běž, Ronnie, běž!
Dámy nebo nedá mi?
2000 Honička na chlapa
Nezávislý
Super Nerds (TV film)
1998 Píseň pro nevěstu
„Sladká“ pomsta (TV film)

TV seriály

2017 Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Separation Agitation (S10E21)
The Allowance Evaporation (S10E16)
2016 Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Geology Elevation (S10E09)
The Fetal Kick Catalyst (S10E06)
The Dependence Transcendence (S10E03)
2015 Star proti silám zla (TV seriál)
W/ Bob and David (TV seriál)
2014 Penn Zero: Hrdina na půl úvazku (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Rekalibrace zaměstnání (S07E13)
2013 Tiny Commando (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Implementace smluvního závazku (S06E18)
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
2010 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Sym-Bionic Titan (TV seriál)
2009 Burning Hollywood (TV seriál)
2008 Mighty B! (TV seriál)
Transformers: Animated (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Mlsný jazýček (S02E01)
2007 Human Giant (TV seriál)
Sarah Silverman Program., The (TV seriál)
2006 Home Purchasing Club (TV seriál)
Metalocalypse (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
Method & Red (TV seriál)
Tom Goes to the Mayor (TV seriál)
2003 Reno 911! (TV seriál)
2002 Kim Possible (TV seriál)
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
3-South (TV seriál)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Clerks (TV seriál)
1999 Mission Hill (TV seriál)
1998 Army Show, The (TV seriál)
Becker (TV seriál)
Jesse (TV seriál)
Maggie (TV seriál)
1997 Jenny (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
1996 Party Girl (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Hodina pravdy (S02E18)
1995 NewsRadio (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Empty Nest (TV seriál)

Dokumentární

2016 Heroes Manufactured - a.z.
2005 Comedians of Comedy, The
2004 I Love the '90s (TV seriál)

TV pořady

2013 Brian Posehn: The Fartist (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Comedy Central Roast of Joan Rivers (TV pořad)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget (TV pořad)
That Metal Show (TV pořad)
2006 Comedy Central Roast of William Shatner (TV pořad)
2005 Standard, The (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)
1996 Mr. Show with Bob and David: Fantastic Newness (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2002 Běž, Ronnie, běž!

TV seriály

2015 W/ Bob and David (TV seriál)
2012 Anger Management (TV seriál)
2010 Pretend Time (TV seriál)
2007 Human Giant (TV seriál)
Sarah Silverman Program., The (TV seriál)
1994 Space Ghost Coast to Coast (TV seriál)

Dokumentární

2005 Comedians of Comedy, The
2000 Kill Yourself: The Movie

TV pořady

2010 MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
1999 The Man Show (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace