foto

Shenae Grimes

  • nar. 24.10.1989 (29 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Půvabná kanadská herečka s irskými i italskými kořeny se narodila 24. října 1989 v Torontu a její první zajímavou vedlejší filmovou rolí byl v šestnácti letech životopis známé písničkářky Shanii Twain (SHANIA: A LIFE IN EIGHT ALBUMS) - v něm měla samozřejmě na starosti pouze mládí titulní postavy, tedy životní období mezi třinácti až šestnácti lety.

Pozornost filmařů na sebe ale sympatická rusovláska upoutala už o rok dříve v televizi, konkrétně v další řadě letitého (a velmi populárního) sci-fi seriálu kanadské společnosti CTV nazvaného DEGRASSI: THE NEXT GENERATION. Shenae si tam zahrála postavu Darcy Edwards a vzhledem k tomu, že se děj odehrává na několika stupních středních škol ve fiktivním vesmíru Degrassi, jako by její účinkování trvající plné čtyři roky předznamenalo, která role ji skutečně proslaví. Ještě předtím se ale objevila v seriálech KEVIN HILL, THE POWER STRIKES a NATURALLY, SADIE, kromě toho si vystřihla i roličku v jednom z dílů krimi série 72 HODIN: SKUTEČNÉ PŘÍPADY.

Definitivně však existenci kanadské rodačky zaznamenaly miliony diváků po celém světě až v roce 2008, kdy se společnost CBS rozhodla uvést spinoff populární ikony devadesátých let, seriálu BEVERLY HILLS 90210. Úvod nové řady nazvané prostě 90210 téměř doslova kopíruje děj původního seriálu a právě Shenae Grimes dostala jednu z klíčových rolí, Annie, dívku z kansaské rodiny, která se přistěhuje do Beverly Hills a nastoupí spolu se svým nevlastním bratrem Dixonem na tamní střední školu. Ačkoli se nové díly přeci jen nemohly rovnat popularitě někdejšího teenagerského kultu, vydobyly si slušnou diváckou přízeň a úspěšně přežily dvě seriálové sezóny - a s nimi i Shenae.

Dvacetiletá herečka momentálně bydlí - nepřekvapivě - v Los Angeles. Kromě účinkování v 90210 si stihla v roce 2009 zahrát například ve videoklipu krajanské kapely Our Lady Peace s názvem All You Did Was Save My Life. Jako své koníčky uvádí fotografování, nakupování a jógu. Má dvě tetování, jejím hereckým idolem je Natalia Portman a v roce 2008 ji časopis Forbes Magazine zařadil mezi deset nejprůlomovějších hvězd roku (Top Ten Breakout Stars).

Lukáš "curfew77" P.

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Rake
2017 Jak funguje láska (TV film)
2016 Sandra Brown's White Hot (TV film)
2015 Christmas Incorporated (TV film)
Newlywed and Dead (TV film)
2014 The Hazing Secret (TV film)
2013 Empire State
Sugar
2011 Vřískot 4
2009 Mrtví jako já
2008 Degrassi Spring Break Movie (TV film)
Opravdový příběh hollywoodské hvězdičky (TV film)
Táta za všechny peníze
2005 Shania (TV film)

TV seriály

2017 iZombie (TV seriál)
Dirt Nap Time (S03E07)
2013 90210: Nová generace (TV seriál)
Spolu až na dno (S05E22)
Královský skandál (S05E21)
Markův soud (S05E20)
další epizody (13)
2012 90210: Nová generace (TV seriál)
Veselé Vánoce (S05E09)
902-100 (S05E08)
Devadesát devět problémů (S05E07)
další epizody (21)
2011 90210: Nová generace (TV seriál)
Hollyin večer (S04E12)
Rivalita na molu (S04E11)
Díkůvzdání (S04E10)
další epizody (23)
2010 90210: Nová generace (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E11)
Ty nejlepší plány (S03E10)
Hrají její píseň (S03E09)
další epizody (21)
2009 90210: Nová generace (TV seriál)
Zimní pohádkový ples (S02E12)
Nic netrvá věčně (S02E11)
Přiznání (S02E10)
další epizody (25)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
Kdo doopravdy jsem (S01E11)
Kdo hraje hry (S01E10)
Tajemství a lži (S01E09)
další epizody (11)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
Power Strikers, The (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)

Dokumentární

2013 90210 4Ever: Retrospective (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

Host

TV pořady

2002 Módní policie (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce