foto

Shenae Grimes

  • nar. 24.10.1989 (27 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Půvabná kanadská herečka s irskými i italskými kořeny se narodila 24. října 1989 v Torontu a její první zajímavou vedlejší filmovou rolí byl v šestnácti letech životopis známé písničkářky Shanii Twain (SHANIA: A LIFE IN EIGHT ALBUMS) - v něm měla samozřejmě na starosti pouze mládí titulní postavy, tedy životní období mezi třinácti až šestnácti lety.

Pozornost filmařů na sebe ale sympatická rusovláska upoutala už o rok dříve v televizi, konkrétně v další řadě letitého (a velmi populárního) sci-fi seriálu kanadské společnosti CTV nazvaného DEGRASSI: THE NEXT GENERATION. Shenae si tam zahrála postavu Darcy Edwards a vzhledem k tomu, že se děj odehrává na několika stupních středních škol ve fiktivním vesmíru Degrassi, jako by její účinkování trvající plné čtyři roky předznamenalo, která role ji skutečně proslaví. Ještě předtím se ale objevila v seriálech KEVIN HILL, THE POWER STRIKES a NATURALLY, SADIE, kromě toho si vystřihla i roličku v jednom z dílů krimi série 72 HODIN: SKUTEČNÉ PŘÍPADY.

Definitivně však existenci kanadské rodačky zaznamenaly miliony diváků po celém světě až v roce 2008, kdy se společnost CBS rozhodla uvést spinoff populární ikony devadesátých let, seriálu BEVERLY HILLS 90210. Úvod nové řady nazvané prostě 90210 téměř doslova kopíruje děj původního seriálu a právě Shenae Grimes dostala jednu z klíčových rolí, Annie, dívku z kansaské rodiny, která se přistěhuje do Beverly Hills a nastoupí spolu se svým nevlastním bratrem Dixonem na tamní střední školu. Ačkoli se nové díly přeci jen nemohly rovnat popularitě někdejšího teenagerského kultu, vydobyly si slušnou diváckou přízeň a úspěšně přežily dvě seriálové sezóny - a s nimi i Shenae.

Dvacetiletá herečka momentálně bydlí - nepřekvapivě - v Los Angeles. Kromě účinkování v 90210 si stihla v roce 2009 zahrát například ve videoklipu krajanské kapely Our Lady Peace s názvem All You Did Was Save My Life. Jako své koníčky uvádí fotografování, nakupování a jógu. Má dvě tetování, jejím hereckým idolem je Natalia Portman a v roce 2008 ji časopis Forbes Magazine zařadil mezi deset nejprůlomovějších hvězd roku (Top Ten Breakout Stars).

Lukáš "curfew77" P.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sandra Brown's White Hot (TV film)
The Mechanics of Love (TV film)
2015 Christmas Incorporated (TV film)
Newlywed and Dead (TV film)
2014 The Hazing Secret (TV film)
2013 Empire State
Sugar
2011 Vřískot 4
2009 Mrtví jako já
2008 Degrassi Spring Break Movie (TV film)
Opravdový příběh hollywoodské hvězdičky (TV film)
Táta za všechny peníze
2005 Shania (TV film)

TV seriály

2017 iZombie (TV seriál)
Dirt Nap Time (S03E07)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
Power Strikers, The (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)

Dokumentární

2013 90210 4Ever: Retrospective (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2002 Módní policie (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace