foto

Aziz Ansari

  • nar. 23.2.1983 (35 let)
    Columbia, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoliv se to nezdá, Aziz je rodilý Američan. Narodil se 23. února 1983 v Columbii v Jižní Karolíně. Rodiče byli oba z Indie, přesněji z Tamil Nadu, odkud emigrovali právě do Spojených států. Azis vyrostl v Bennettsville v Jižní Karolíně, kde navštěvoval Marlboro Academy, poté nastoupil do GSSM (South Carolina Governor's School for Science and Mathematics) a později byl přijat na Obchodní univerzitu Leonarda Sterna, kde promoval roku 2004.

Aziz Ansari začínal v roce 2001 jako klubový stand-up komik během svého studia v New Yorku. Do povědomí diváků se poprvé dostal díky seriálu SCRUBS a filmu ŠKOLA SVÁDĚNÍ. Magazín Rolling Stone ho zařadil na svůj Hot List jako nadějného stand-up komika. V roce 2006 zvítězil na festivalu komediálního umění v Aspenu v Coloradu jako nejlepší stand-up bavič.

V roce 2005 spolu s Robem Huebelem a Paulem Scheerem odstaroval svůj neznámější projekt HUMAN GIANT, což je vlastně pořad poskládaný z leckdy dost drsných krátkých skečů a scének. Azis se do současnosti objevil ještě v několika vedlejších filmových rolích z nichž nejznámější je asi z filmu DOSTAŇ HO TAM. Největší pocty se mu ale zatím dostalo v červnu 2010 kdy moderoval MTV Movie Awards. Jeho zatím poslední počin je nahrané album Intimate Moments for a Sensual Evening, které vyšlo i ve formě záznamů z vystoupení na DVD.

Lukáš "Ruuzha" Růžička

Herecká filmografie

Filmy

2014 Kámoš napořád
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Aziz Ansari: Buried Alive (TV film)
Království lesních strážců
2012 Cruel Summer
Doba ledová 4: Země v pohybu
2011 30 minut nebo méně
Free Hugs
Scrat's Continental Crack-Up: Part 2
2010 10 Minutes
Dostaň ho tam
2009 Komici
Zevlovat a prudit
2008 Rocker
2006 Škola svádění

TV seriály

2018 Bobovy burgery (TV seriál)
The Trouble with Doubles (S08E14)
2017 Master of None (TV seriál)
Buona Notte (S02E10)
Amarsi Un Po (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
další epizody (10)
2016 Zviřátka (TV seriál)
Dogs (S01E04)
Bobovy burgery (TV seriál)
The Hormone-iums (S06E14)
Stand by Gene (S06E12)
2015 Master of None (TV seriál)
Finale (S01E10)
Mornings (S01E09)
Old People (S01E08)
další epizody (10)
Bobovy burgery (TV seriál)
Itty Bitty Ditty Committee (S05E17)
Can't Buy Me Math (S05E11)
Parks and Recreation (TV seriál)
One Last Ride: Part 2 (S07E13)
One Last Ride: Part 1 (S07E12)
Two Funerals (S07E11)
další epizody (11)
2014 Major Lazer (TV seriál)
Bobovy burgery (TV seriál)
Work Hard or Die Trying, Girl (S05E01)
The Frond Files (S04E12)
Parks and Recreation (TV seriál)
Moving Up: Part 2 (S06E22)
Moving Up: Part 1 (S06E21)
Flu Season 2 (S06E19)
další epizody (12)
2013 Bobovy burgery (TV seriál)
Fort Night (S04E02)
Nude Beach (S03E11)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Be More (S05E28)
Parks and Recreation (TV seriál)
The Cones of Dunshire (S06E09)
Fluoride (S06E08)
Recall Vote (S06E07)
další epizody (22)
2012 Bobovy burgery (TV seriál)
Burgerboss (S02E04)
Parks and Recreation (TV seriál)
Ron and Diane (S05E09)
Pawnee Commons (S05E08)
Leslie vs. April (S05E07)
další epizody (21)
2011 Parks and Recreation (TV seriál)
Citizen Knope (S04E10)
The Trial of Leslie Knope (S04E09)
Smallest Park (S04E08)
další epizody (26)
2010 Parks and Recreation (TV seriál)
Freddy Spaghetti (S02E24)
The Master Plan (S02E23)
Telethon (S02E22)
další epizody (12)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
Christmas Scandal (S02E12)
Tom's Divorce (S02E11)
Hunting Trip (S02E10)
další epizody (18)
Raaaaaaaandy! (TV seriál)
Scrubs: Interns (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moji zamilovaní právníci (S08E08)
Moje abeceda (S08E05)
Moje poslední slova (S08E02)
další epizody (4)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Na mušce (S01E07)
Human Giant (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)

Dokumentární

2017 The Problem with Apu

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Aziz Ansari Live in Madison Square Garden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Comedy Central Roast of James Franco (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Aziz Ansari: Dangerously Delicious (TV pořad)
Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Aziz Ansari: Intimate Moments for a Sensual Evening (TV pořad)
Conan (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Aziz Ansari: Buried Alive (TV film)

TV seriály

2017 Master of None (TV seriál)
Buona Notte (S02E10)
Amarsi Un Po (S02E09)
Le Nozze (S02E02)
další epizody (4)
2015 Master of None (TV seriál)
Nashville (S01E06)
Parents (S01E02)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Master of None (TV seriál)
Buona Notte (S02E10)
Amarsi Un Po (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
další epizody (10)
2015 Master of None (TV seriál)
Finale (S01E10)
Mornings (S01E09)
Old People (S01E08)
další epizody (9)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
Raaaaaaaandy! (TV seriál)

TV pořady

2015 Aziz Ansari Live in Madison Square Garden (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2017 Master of None (TV seriál)
Buona Notte (S02E10)
Amarsi Un Po (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
další epizody (10)
2015 Master of None (TV seriál)
Finale (S01E10)
Mornings (S01E09)
Old People (S01E08)
další epizody (10)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace