Reklama

Reklama

Alice Arno

Alice Arno

nar. 29.06.1946 (77 let)

Biografie

Marie-France Broquet se narodila 29. června 1946. Tato Francouzka je jednou z hvězdiček filmového plátna sedmdesátých let minulého století. Marie hrála především v žánrech jako sexploitation a horor a svět filmu jí zná pod uměleckým jménem Alice Arno. Alice je sestrou herečky Chantal Broquet, která byla také herečkou sedmdesátých let, se zaměřením na stejné snímky. Obě sestry se spolu potkaly při natáčení deseti filmů. K nahotě měly obě blízko, neboť vyrostly v „nudistické" rodině.

Předtím než se Alice dostala k filmování, byla úspěšnou modelkou nejrůznějších pánských časopisů. Pro tyto časopisy pózovala zcela nahá a tak si jí také všimli filmaři a nabídli jí možnost své tělo odhalit i na filmovém plátně. Filmový debut měla Alice roku 1967 v dramatu LES PONEYTTES. O rok natočila svůj druhý film, který byl zároveň debutem její sestry Chantal, NATHALIE, L´AMOUR S´ÉVEILLE (1968). O rok později hrála Alice ve filmu s Klausem Kinskim A DOPPIA FACCIA (1969) a také ve francouzské kriminálce LE CLAN DES SICILIENS (1969) s hvězdami jako Jean Gabin, Alain Delon či Lino Ventura.

Pod svým rodným jménem hrála Alice roku 1970 hlavní roli v sexploitation snímku LE VOYAGEUR. Další filmy, kde se Alice předvedla obnažená v celé své kráse, jsou například snímky ATOUT SEXE (1971) či SEŇORA CASADA NECESITA JOVEN BIEN DOTADO (1971). Nejznámější rolí Alice je určitě její Justine (či Terese) v erotickém historickém filmu, jenž se odehrává ve Francii 18. století a byl natočen podle povídky Markýze de Sade. Justine je mladý sirotek a v životě projde perverzí a nadřazeností mužů ve všech podobách. Snímek s názvem JUSTINE DE SADE (1972) patří tedy mezi vrchol kariéry Alice a jako druhý snímek k tomu „top" můžeme přiřadit LA COMTESSE PERVERSE (1974) a roli hraběnky Ivanny Zaroff.

Alice nechyběla ani ve filmech rozporuplného režiséra Jesúse Franca. V roce 1973, hrála v roli Yvonne s Linou Romay (25.6.1954 - 15.2.2012),  v erotickém dramatu TENDRE ET PERVERSE EMANUELLE. Především těla těchto dvou hereček, můžeme obdivovat ve společných Francovo dalších filmech jako MACISTE CONTRE LA REINE DES AMAZONES (1973), LES GLOUTONNES (1973), AL OTRO LADO DEL ESPEJO (1973), LA COMTESSE NOIRE (1974), PLAISIR Á TROIS (1974), LA COMTESSE PERVERSE (1974), LES NUITS BRULANTES DE LINDA (1975), LES CROQUEUSES (1975) a KISS ME KILLER (1977).

V kariéře Alice nechyběl ani zajímavý žánr erotického westernu. Jako příklad to jsou RĚGLEMENTS DE FEMMES OQ CORRAL (1974) a LES FILLES DU GOLDEN SALOON (1975). Svou kariéru zakončila Alice jak jinak než s dvojicí Jesús Franco a Lina Romay v dalším erotikou a nahotou prošpikovaném dílku JUSTINE (1979).

Dnes není její soukromý život předmětem zájmu médií, a proto nejsou téměř žádné informace o jejím dalším životním osudu. Alice odehrála téměř padesát, zejména eroticky laděných, rolí a pouze příznivci těchto filmů jsou pravděpodobně ti, kterým její jméno něco řekne. Obě sestry Alice i Chantal opustily filmový průmysl po příchodu hardcore pornografie. Alice si zakoupila vilu v jižní Francii a věnovala se nudismu.

Petr "Hennes" Hennebichler

Reklama

Reklama