foto

Matt Stone

  • nar. 26.5.1971 (46 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stone sa narodil v americkom meste Houston (Texas). Jeho matka Sheila bola ženou v domácnosti a otec Gerald bol profesorom ekonómie. Stonovci sa neskôr presťahovali na predmestie Denveru (Littleton) v Colorade. Napriek mnohým fámam nikdy nenavštevoval Columbine High School, kde sa v roku 1999 stal smutne preslávený masaker. V skutočnosti navštevoval Heritage High School. Získal titul z filmu a matematiky od University of Colorado at Boulder. Bol prvým študentom, ktorému sa to podarilo v dvoch kategóriách.

Prvotinu South Park vytvoril so svojím priateľom z vysokej školy Treyom Parkerom. V roku 1997 ho predstavil v televíznej stanici Comedy Central. Okamžite sa stal hitom a vytvoril nový druh filmovej zábavy. Ako sám vraví, postava Kyla Broflovského je vytvorená na motívy jeho osoby. K dnešnému dňu obsahuje seriál už 11 sérií a jeden celovečerný film.

Nasledoval počin Orgazmo a v roku 2004 sa duo Parker-Stone pustili do réžie ďalšieho celovečerného filmu Team America: Svetový policajt.

Ako herca ho môžeme vidieť vo filmoch Pivní bratia (BASEketball) alebo v Terror Firmer. Za zmienku stojí film Bowling for Columbine, kde sa vyjadroval k už spomínanej columbinskej tragédii.

Richard "riske" Montenegro

Herecká filmografie

Filmy

2008 Městečko South Park: Říše fantazie
2006 Electric Apricot
2004 Team America: Světovej policajt
2003 Book of Orgazmo, The
2002 Běž, Ronnie, běž!
2001 Lapdance 01
2000 Top Ten Comedy Records (TV film)
1999 South Park: Peklo na Zemi
Terror Firmer
1998 Pivní bratři
1997 Mr. Orgazmo
1995 Spirit of Christmas, The
Time Warped (TV film)
Your Studio and You
1993 Kanibal! Muzikál
1992 Spirit of Christmas, The
1987 Dorothy Meets Ozma of Oz

TV seriály

2016 Městečko South Park (TV seriál)
Konec příběhů na pokračování, jak je známe (S20E10)
To není vtipné (S20E09)
Jen pro zvané (S20E08)
další epizody (10)
2015 Městečko South Park (TV seriál)
Spravedlnost korektního ředitele (S19E10)
Pravda a reklama (S19E09)
Sponzorovaný obsah (S19E08)
další epizody (10)
2014 Městečko South Park (TV seriál)
Šťastné hologramy (S18E10)
Furt dokola (S18E09)
Kohoutí zápasy (S18E08)
další epizody (10)
2013 Městečko South Park (TV seriál)
Hobit (S17E10)
Kozy a draci (S17E09)
Píseň řiti a ohně (S17E08)
další epizody (10)
2012 Městečko South Park (TV seriál)
Obama vítězí (S16E14)
Pro věci (S16E13)
Noční můra z FaceTimu (S16E12)
další epizody (14)
2011 Městečko South Park (TV seriál)
Chudé dítě (S15E14)
Díkuvzdání na historickém kanálu (S15E13)
Jedno procento (S15E12)
další epizody (14)
2010 Městečko South Park (TV seriál)
Crème Fraiche (S14E14)
Mýval vs. Mýval a spol (S14E13)
Mysterion povstal (S14E12)
další epizody (14)
2009 Městečko South Park (TV seriál)
Moč (S13E14)
Tanec se šmouly (S13E13)
Slovo na B (S13E12)
další epizody (14)
2008 Městečko South Park (TV seriál)
Neuvěznitelný (S12E14)
Muzikál ze základky (S12E13)
O včerejší noci (S12E12)
další epizody (14)
2007 Městečko South Park (TV seriál)
Seznam (S11E14)
Kytarová buzika (S11E13)
Říše fantazie, část třetí (S11E12)
další epizody (14)
2006 Městečko South Park (TV seriál)
Stanleyho pohár (S10E14)
Běž, Bože, běž, část druhá (S10E13)
Běž, Bože, běž, část první (S10E12)
další epizody (14)
2005 Městečko South Park (TV seriál)
Krvavá Marie (S09E14)
Zachraňte velrybu (S09E13)
Uvězněný v komoře (S09E12)
další epizody (14)
2004 Městečko South Park (TV seriál)
Vánoce woodlandských zvířátek (S08E14)
Cartmanův neuvěřitelný dar (S08E13)
Videokomplet blbé a rozmazlené kurvy (S08E12)
další epizody (14)
2003 Městečko South Park (TV seriál)
Vánoce v Kanadě (S07E15)
Hrozinky (S07E14)
Típni to (S07E13)
další epizody (15)
2002 Městečko South Park (TV seriál)
Červené sáně sestřeleny (S06E17)
Já a mé budoucí já (S06E16)
Největší všivák vesmíru (S06E15)
další epizody (17)
2001 Městečko South Park (TV seriál)
Buttersova vlastní epizoda (S05E14)
Kenny umírá (S05E13)
Tudy spěje naše čtvrť (S05E12)
další epizody (14)
2000 Městečko South Park (TV seriál)
Zpackané Vánoce (S04E17)
Dobrodružství bez dohledu rodičů (S04E16)
Tábor (S04E15)
další epizody (18)
1999 Městečko South Park (TV seriál)
Jsi tam, Bože? To jsem já, Ježíš (S03E16)
Vánoční koledy pana Hankeyho (S03E15)
Vyznamenaná pitomost (S03E14)
další epizody (17)
1998 Městečko South Park (TV seriál)
Spoďárový skřítci (S02E17)
Veselé Vánoce, Charlie Mansone (S02E16)
Strašidelná rybka (S02E15)
další epizody (21)
1997 Městečko South Park (TV seriál)
Pan Hankey (S01E09)
Hladovej Marvin (S01E08)
Zánět spojivek (S01E07)
další epizody (9)

Dokumentární

2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2012 The 66th Annual Tony Awards (TV film)
2011 6 Days to Air: The Making of South Park
2009 Direct Your Own Damn Movie!
2006 This Film Is Not Yet Rated
2005 Make Your Own Damn Movie!
100 Greatest Cartoons (TV film)
2003 Tribeca Film Festival Presents (TV film)
Uncensored Comedy: That's Not Funny (TV film)
VH1 Goes Inside (TV seriál)
2002 Bowling for Columbine
1999 Jedu do South Parku (TV film)
30 Years of Monty Python: A Revelation (TV film)
1993 It's the Monty Python Story (TV film)

TV pořady

2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
1999 51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(206)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace