foto

Bohdan Bláhovec

  • nar. 17.5.1984 (35 let)
    Plzeň, Československo

Biografie

Je absolventem bakalářského studia na Katedře dokumentární tvorby pražské FAMU. Jeho film z druhého ročníku, nazvaný Kdo chce zabít Ashley?, získal ocenění v kategorii Nejlepší dokumentární film na festivalu FAMUFEST 2007 a Zvláštní cenu poroty na festivalu českých filmů Finále 2008. Jeho bakalářský film O domě byl uveden na MFFDF JIHLAVA 2008 a byl součástí soutěžní sekce Centropa na mezinárodním festivalu studentských filmů FRESH FILM FEST 2009 a Finále 2009.

Mimo svou filmovou tvorbu patří Bláhovec k průkopníkům performativní disciplíny Poetry Slam v ČR. Je několikanásobným vítězem oblastních i národních kol. Často vystupuje i v zemích po celé Evropě a v roce 2007 jediným českým delegátem na Mezinárodním literárním festivalu v Berlíně.

Režijní filmografie

Dokumentární

2019 Satanic Girls: Ženy na cestě
2017 Moja duša došla do ritě: Koncert pro Lenku Zogatovou (TV film)
2015 Kmeny (TV seriál)
Goths (E12)
Rap (E03)
Rok jinak (TV seriál)
Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
2013 Show!
2008 O domě (studentský film)
2007 Kdo chce zabít Ashley? (studentský film)

TV pořady

2019 Cena Jindřicha Chalupeckého 2019 (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2015 Kmeny (TV seriál)
Goths (E12)
Rap (E03)
2013 Show!
2008 O domě (studentský film)
2007 Kdo chce zabít Ashley? (studentský film)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)

Střihačská filmografie

Dokumentární

2007 Kdo chce zabít Ashley? (studentský film)

Herecká filmografie

Dokumentární

2019 Univerzity a svoboda
2016 Šedá zóna (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 ASAP (TV pořad)
2014 Ceny české filmové kritiky 2013 (TV pořad)
Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
Dé pětka (TV pořad)
Tečka páteční noci (TV pořad)

Fanoušci tvůrce