foto

Pavel Želízko

  • nar. 7.7.1950
    Praha, Československo
  • zem. 9.4.2019 (68 let)
    Praha, Česko

Biografie

Vyrůstal v pražských Nuslích a již od dětství účinkoval v divadelních hrách ochotnického spolku v Divadle na Jezerce. Hrával aktivně fotbal (FK Slavoj Vyšehrad) a i díky dobré fyzické kondici se v 80. letech pohyboval v kaskadérské skupině okolo Jaroslava Tomsy a Ladislava Lahody.

V posledních letech se k filmování vrátil a objevil se v drobných rolích ve filmech jako Marie Terezie nebo Balada o pilotovi. Pravidelně též účinkoval v seriálu Ulice.

Pavel Želízko

Herecká filmografie

Filmy

2018 Balada o pilotovi (TV film)
2017 Marie Terezie (TV film)
1993 Stalingrad
1987 Jak básníkům chutná život
1984 Noc smaragdového měsíce
1983 Dva kluci v palbě
1980 Signum laudis
Temné slunce
Trhák
1978 Tajemství Ocelového města

TV seriály

2005 Ulice (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
1988 Rodáci (TV seriál)
1984 Sanitka (TV seriál)
1980 Arabela (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace