foto

Jana Hubinská

  • nar. 7.6.1964 (53 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala herectví na VŠMU v Bratislavě. V letech 1985 až 1988 hrála v Divadle Ružinov. Už v době studií hostovala mj. na Malé scéně Slovenského národního divadla. V dalších letech se představila mj. na scéně DGTJ, ale především v divadle Astorka Korzo. V divadle West si zahrála Edith Piaf ve Feldekově Smrti v růžovém. Objevila se také v několika muzikálech, má za sebou řadu rolí ve filmu a v televizi, mj. slovenské televizní seriály Invest Story, Horská služba. Hrála v několika zahraničních filmech – Exit 2 (Rakousko), Zima (Holandsko) nebo Caribik (Itálie). Pro seriál a film Zdivočelá země si ji vybral režisér Hynek Bočan do role Ilonky. V roce 2002 vytvořila roli matky ve filmovém debutu Benjamina Tučka Děvčátko, za niž získala Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. V roce 2003 ji obsadila režisérka Michaela Pavlátová do role Márii ve filmu Nevěrné hry. V poslední době ztvárnila role ve filmech Experti (2006), Chyťte doktora (2007).

Zdroj: BontonFilm

Herecká filmografie

Filmy

2014 Jazzus
MY 2
2013 Revival
2009 Dôverní nepriatelia (TV film)
Ženy mého muže
2008 Děti noci
2007 Chyťte doktora
2006 Experti
2005 Příběhy obyčejného šílenství
Tunel smrti (TV film)
2003 Nevěrné hry
Pupendo
2002 Děvčátko
2001 Žabák (TV film)
1999 Mučivé tajomstvo (TV film)
1998 Peniaze alebo život (TV film)
1997 Princezna a chuďas (TV film)
Zdivočelá země
1995 Auf dünnem Eis (TV film)
Mikuláš Mráz
1993 Fontána pre Zuzanu 2
1990 Vianočná spomienka (TV film)
1989 Divoká srdce
Ulice bez mena
1988 Príbuzní ľudia (TV film)
Sukňa lenže zelená (TV film)
1986 Modrá zelená zóna (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (E09)
Tabačka (E04)
Madame (TV seriál)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pražák (S01E01)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 5 (S01E05)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt na biofarmě (E06)
Policie Modrava (TV seriál)
Mrtvý v řece (S01E05)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Rádio (TV seriál)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1995 Škriatok (TV seriál)

Dokumentární

2013 13. komnata Jany Hubinské (TV film)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2007 Zmenáreň (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2002 Večer plný secesie (TV pořad)
2001 Osem a pol (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace