foto

Hannah Murray

  • nar. 1.7.1989 (28 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hannah je anglická herečka, která se narodila 1. července 1989 v Bristolu, v Anglii. Momentálně studuje obor Anglický jazyk na Queens' College v Cabridgi. Oba její rodiče jsou univerzitní profesoři.

Hannah se proslavila hned svou první rolí, a to ztvárněním Cassie Ainsworth v populárním britském teenage seriálu SKINS, ve kterém působila v letech 2007 - 2008. Postava Cassie je na její fanouškovské stránce na Facebooku popisována asi takto: "Anorektická, sebedestruktivní, drogově závislá a bez pudu sebezáchovy. Nikdy nevíme, jestli Cassie umře nebo hrdinsky povstane z popela, ale milujeme ji. Je kouzelná."

Spolu s ostatními herci opustila na konci druhé série seriál a uvolnili tak cestu nové generaci herců pro nové postavy v nadcházejících sériích. K rozhodnutí vyměnit postavy řekla: "Bylo by vážně hloupé zůstávat v teenagerovském drama, když už nejste teenager."

V květnu 2008 se poprvé objevila na jevišti jako Mia v kritiky nepříliš dobře ohodnocené hře THAT FACE, a v tom samém roce si ještě zahrála malou roličku v černé komedii V BRUGGÁCH, ale její scéna byla nakonec z finální verze filmu vystřižena. V roce 2009 se objevila ve filmové adaptaci knihy Aghaty Christie, SLEČNA MARPLOVÁ: PROČ NEPOŽÁDALI EVANSE? a v roce 2010 si zahrála v dramatu WOMB a o něco později v hororu CHATROOM.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2017 Detroit
2016 El elegido
2015 Bridgend
Lily & Kat
2014 God Help the Girl
2013 Kódované vysílání
2012 Temné stíny
2011 Čas dospět
Wings
2010 Chatroom
Lůno
2009 Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film)

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Východní hlídka (S07E05)
Dračí kámen (S07E01)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Krev mé krve (S06E06)
Křivopřísežník (S06E03)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tvrdodomov (S05E08)
Dar (S05E07)
další epizody (6)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Strážci na Zdi (S04E09)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zbaveni okovů (S04E03)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
Druzí synové (S03E08)
další epizody (6)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít (S02E03)
Noční krajiny (S02E02)
Sever nezapomíná (S02E01)
2010 Mimo podezření: Rudá Dahlia (TV seriál)
2008 Skins (TV seriál)
Everyone (S02E10)
Cassie (S02E09)
Jal (S02E08)
další epizody (9)
2007 Skins (TV seriál)
Finale (S01E09)
Effy (S01E08)
Michelle (S01E07)
další epizody (8)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace