foto

Hannah Murray

  • nar. 1.7.1989 (27 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hannah je anglická herečka, která se narodila 1. července 1989 v Bristolu, v Anglii. Momentálně studuje obor Anglický jazyk na Queens' College v Cabridgi. Oba její rodiče jsou univerzitní profesoři.

Hannah se proslavila hned svou první rolí, a to ztvárněním Cassie Ainsworth v populárním britském teenage seriálu SKINS, ve kterém působila v letech 2007 - 2008. Postava Cassie je na její fanouškovské stránce na Facebooku popisována asi takto: "Anorektická, sebedestruktivní, drogově závislá a bez pudu sebezáchovy. Nikdy nevíme, jestli Cassie umře nebo hrdinsky povstane z popela, ale milujeme ji. Je kouzelná."

Spolu s ostatními herci opustila na konci druhé série seriál a uvolnili tak cestu nové generaci herců pro nové postavy v nadcházejících sériích. K rozhodnutí vyměnit postavy řekla: "Bylo by vážně hloupé zůstávat v teenagerovském drama, když už nejste teenager."

V květnu 2008 se poprvé objevila na jevišti jako Mia v kritiky nepříliš dobře ohodnocené hře THAT FACE, a v tom samém roce si ještě zahrála malou roličku v černé komedii V BRUGGÁCH, ale její scéna byla nakonec z finální verze filmu vystřižena. V roce 2009 se objevila ve filmové adaptaci knihy Aghaty Christie, SLEČNA MARPLOVÁ: PROČ NEPOŽÁDALI EVANSE? a v roce 2010 si zahrála v dramatu WOMB a o něco později v hororu CHATROOM.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2017 Detroit
2016 El elegido
2015 Bridgend
Lily & Kat
2014 God Help the Girl
2013 Kódované vysílání
2012 Temné stíny
2011 Čas dospět
Wings
2010 Chatroom
Lůno
2009 Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film)

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Epizoda 1 (S07E01)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Krev mé krve (S06E06)
Křivopřísežník (S06E03)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tvrdodomov (S05E08)
Dar (S05E07)
další epizody (6)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Strážci na Zdi (S04E09)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zbaveni okovů (S04E03)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
Druzí synové (S03E08)
další epizody (6)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít (S02E03)
Noční krajiny (S02E02)
Sever nezapomíná (S02E01)
2010 Mimo podezření: Rudá Dahlia (TV seriál)
2007 Skins (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace