foto

Monika A. Fingerová

  • nar. 29.4.1973 (44 let)
    Roudnice nad Labem, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Na svět jsem přišla 29.dubna 1973 v Roudnici nad Labem. Byla neděle kolem 15.hodiny. Kolem 13. roku jsem se nějakým zázrakem chtěla stát herečkou. Začala jsem navštěvovat LDO při ZUŠ a také hrát v amatérském souboru Karel Čapek v Děčíně.

Po dokončení gymnázia v Děčíně jsem se na 2.pokus dostala na DAMU, obor činoherní herectví. Studium proběhlo v letech 1992-1997. Mými pedagogy byli např.Boris Rösner, Jarka Šiktancová, Jan Kačer, Ivan Vyskočil (Dialogické jednání), Vladimír Mikeš aj.

Po studiu na DAMU jsem na 10 let zakotvila ve Středočeském divadle na Kladně. Odehrála jsem zde např. Lottu ve WERTHEROVI, Rozinu v ROZINĚ SEBRANCI, Jenůfu v JENŮFĚ (širší nominace na Thálii 1998), Desdemonu v OTHELLOVI, Helenu ve SNU NOCI SVATOJÁNSKÉ, Julii v ÚŽASNÉ SVATBĚ či Madeilene v TERASE. Jsem vdaná a mám dvě dcery.

Monika A. Fingerová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zločin v Polné (TV film)
2011 Rodina je základ státu
2004 Hodný chlapec (TV film)
2001 Nikdo neměl diabetes (TV film)
1998 Za zdí (TV film)

TV seriály

2016 Pálava (TV seriál)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Běžné rituály (S01E13)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 3: Oheň (E03)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Pohřbený rozvod (E01)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zvěřinec (S04E06)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Chci s tebou žít (S01E78)
Chci, abys mě chtěl (S01E70)
Nechci být potmě sám (S01E69)
další epizody (4)
2000 Přízraky mezi námi (TV seriál)
Souboj (E07)
Pomoc (E05)
Důkaz (E04)
další epizody (5)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace