foto

Libor Terš

  • nar. 24.8.1963 (55 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Libor Terš je známy a aktivní dabér s jedinečně zabarveným hlasem, který propůjčil v mnoha filmech a seriálech, ať už to byly velké nebo drobné role. Do roku 1984 krátce působil jako loutkoherec v Ústředním loutkovém divadle v Praze. 

Zahrál si ve dvou televizních filmech. V roku 1991 ve romanticko - dobrodružném filmu Osudné dveře a v roku 2006 v dramatu Swingtime. V obou filmech hrál jenom menší roli. 

Jedna z jeho nejznámějších dabingových  rolí je Dr.James Wilson v seriálu Dr. House. Slyšet jsme jej také mohli v seriálu Kriminálka Miami, kde namluvil roli detektiva Franka Trippa. V Odložených případech nadaboval dalšího detektiva a to Scottyho Valense. Taky propůjčil svůj hlas bláznivému francouzskému kadeřníkovi  Jean-Lucovi Rieupeyrouxovi v Kroku za krokem.

Nadaboval také známé animované postavičky jako je například Asterix, Tlamouna ve filmu Jak vycvičit draka,  Teda v Pošťáku  Patovi, Felixe Skořápku  v seriálu My z Kačerova a mnoho dalších...









EllaSvid

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hurvínek a kouzelné muzeum
2011 Saxána a Lexikon kouzel
2006 Swingtime (TV film)
1998 Bedřich má psy rád (TV film)
1991 Osudné dveře (TV film)

TV seriály

2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)

TV pořady

1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace