foto

Marika Šoposká

  • nar. 12.11.1989 (30 let)
    Havlíčkův Brod, Československo

Biografie

Vystudovala hudebně-dramatický obor Pražské konzervatoře (absolvovala v roce 2010). Ještě během studia hrála Marika Šoposká v několika školních představeních. Role ve dvou z nich - Kohoutově Ruletě a Rutově inscenaci Drahý Kadle, kampak dneska po divadle - si zopakovala i na Malé scéně Divadla pod Palmovkou. Účinkuje rovněž v divadelní společnosti Nevítaní, kde ztvárnila postavu Inés v Sartrově S vyloučením veřejnosti a Lucy v Noci bláznů. V Činoherním klubu hraje Cecilku v Hamptonových Nebezpečných vztazích a Karolínu v Carrové hře U Kočičí bažiny. V sezóně 2010/11 ztvárnila na scéně Národního divadla v Praze Bianku ze Zkrocení zlé ženy. Hraje v divadle V Celetné v inscenaci Něžná je noc. Ve Strašnickém divadle účinkuje ve hře Romeo a Julie.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2019 Hra
2018 Úsměvy smutných mužů
2016 Benny (studentský film)
Decibely lásky
Já, Olga Hepnarová
Pravý rytíř (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
Laputa
2014 Venku pršelo (studentský film)
2013 Bez doteku
2012 Můj vysvlečenej deník
Prstýnek (studentský film)
2011 Lidice
Micimutr
Poupata
2009 Ctrl Emotion (studentský film)
Dilino a čert (TV film)
Hrobník (TV film)
Post Bellum (TV film)
Rytmus v patách (TV film)
2008 Bába
Fišpánská jablíčka (TV film)
2007 Crash Road
Opravdová láska (TV film)
Začarovaná láska (TV film)
2006 Naděje zítřka
O Šípkové Růžence (TV film)
2005 Boháč a chudák (TV film)

TV seriály

2019 Jak si nepodělat život (TV seriál)
Beze stopy (E04)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Vždycky zbývá naděje (S14E53)
Odměna za Haničku (S14E52)
Adept na tatínka (S14E50)
další epizody (13)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Budování mediálního obrazu (E03)
Polda (TV seriál)
Manželský trojúhelník (S03E01)
První republika (TV seriál)
Díl sedmý (S03E08)
Díl pátý (S03E06)
Díl druhý (S03E03)
další epizody (5)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Šťastné a veselé (S14E34)
Prosím tě, neumírej! (S14E32)
Chvíle pravdy (S14E31)
další epizody (69)
2017 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
V hodině dvanácté (S13E34)
Hlavně že žiješ! (S13E33)
Tohle je pod pás (S13E32)
další epizody (26)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
První republika (TV seriál)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Jízdenky do Paříže (S01E18)
Zpovědní tajemství (S01E14)
další epizody (8)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
Škoda lásky (TV seriál)
Srdce ženy (S02E06)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Vyprávěj (TV seriál)
Nagano (S05E11)
Nehoda (S05E09)
Butik (S05E08)
další epizody (4)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Proč je Iveta taková? (S06E02)
2009 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Paternita (S06E02)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Posedlost (S01E12)
1997 Joséphine, ange gardien (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Berenika Kohoutová - Holka roku (hudební videoklip)
2018 Ivana Korolová - PMS (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2019 Ivana Korolová - V TOM (hudební videoklip)
2018 Ivana Korolová - PMS (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)