foto

Marian Roden

  • nar. 31.5.1964 (53 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marián Roden je mladší bratr Karla Rodena. Hercem je převážně divadelním (v Divadle Komedie hraje i se svým bratrem), vystudoval konzervatoř Jaroslava Ježka. Ve filmu se objevoval v menších rolích, například ve snímku Oběti a vrazi, v Kytici, ve Sklapni a zastřel mě nebo v česko-slovenském historickém velkofilmu Bathory. Diváckou popularitu získal až díky roli ředitele letecké společnosti v seriálu Letiště a díky komedii Bobule.

Zdroj: Bioscop

Herecká filmografie

Filmy

2018 Marie Terezie (TV film)
2017 Monstrum (TV film)
Vánoční řezy
2015 Fotograf
Gangster Ka
2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
2013 Bez doteku
Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Hlas hrdiny (studentský film)
Hořící keř
Přijde letos Ježíšek?
2012 Zítra (studentský film)
2011 Hotel (studentský film)
Perfidia (studentský film)
Růže (studentský film)
2009 Stínu neutečeš
2Bobule
2008 Bathory
Bobule
Temně lákavý svět (divadelní záznam)
Vlna (TV film)
2007 Křišťálek meč (TV film)
2006 Na doživotí
Uzavřená společnost (studentský film)
2005 Sklapni a zastřel mě
2003 Maryška (TV film)
2000 Hodina pravdy (TV film)
Kytice
Oběti a vrazi
1999 Ze života pubescentky (TV film)
1998 Kouzelný šíp (TV film)
Timeless
1993 Kanárská spojka
1992 Don Gio

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Služby z lásky (S01E05)
Mordparta (TV seriál)
Bratři (S02E06)
2016 Polda (TV seriál)
Ve stínu feng-šuej (S01E04)
2015 Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (6)
Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Špačci (S01E11)
Cimbál (S01E10)
další epizody (5)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Luketka (S01E04)
Paulusová versus Paulus (S01E03)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Odhalení (S03E13)
Matylda (S03E12)
Výsledky (S03E10)
další epizody (7)
2012 Život je ples (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Slepice versus Slepička (S01E01)
1995 Život na zámku (TV seriál)

Dokumentární

2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2011 Kamenný příběh

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Kryštof: Atentát (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace