Reklama

Reklama

Ashley Greene

Ashley Greene

nar. 21.02.1987 (37 let)
Jacksonville, Florida, USA

Biografie

Ashley Michele Greene se narodila 21.února 1987 v Jacksonville na Floridě. Vyrůstala v harmonické rodině spolu s bratrem Joem a rodiči Joem a Michele. V sedmnácti maturovala na Wolfson High School a poté se přestěhovala do Los Angeles, aby si snáze mohla splnit sen stát se herečkou. Také studovala na Lee Strasberg Institute. Do Hollywoodu prorazila rolemi v show Ashtona Kutchera Punk´d nebo v show MADtv. Ashley je také modelka. S modelingem začala předváděním pro kamarádčin butik Sutra v rodném Jacksonville. Když dostala místo v agentuře Vision NYC v Los Angeles, začala předvádět pro firmy jako Feng Junk nebo Stop staring!

Ale mezitím stále soustředila svou pozornost na to stát se herečkou a její sen se splnil v roce 2006. Nejdříve hostovala v seriálech CROSSING JORDAN a SHARK, kde ale byla vidět jen v krátkých záběrech v pozadí. Hned nato dostala roli v soap opeře DESIRE, která ale byla zrušena již po první sezóně. Poté ale Ashley získala svou první filmovou roli, když byla obsazena do HOME OF THE BRAVE spolu s Jessicou Biel a Christinou Ricci. Další film KING OF CALIFORNIA následoval brzy potom, v roce 2007. Následovaly role v thrilleru OTIS, sci-fi dramatu RADIO FREE ALBEMUTH a TWILIGHT, fantasy romanci, kde si zahrála sestru hlavního hrdiny Edwarda (Rob Pattinson) a kamarádku hlavní hrdinky Belly (Kristen Stewart), krásnou upírku Alici, která vidí do budoucnosti. Momentálně točí pokračování New Moon, které by do kin mělo přijít na konci roku 2009.

Alice měří 165 cm. Ráda čte, surfuje, nakupuje, potápí se a pěstuje pěší turistiku. Velmi obdivuje Audrey Hepburn a jejím nejoblíbenějším filmem je Breakfast At Tiffany´s. Jejím blízkým kamarádem je Jackson Rathbone, který hrál v Twilight jejího partnera, upíra Jaspera.

Sandra "sanninka" F.

Herečka

Host

Reklama

Reklama