foto

Mo'Nique

  • nar. 11.12.1967 (49 let)
    Woodlawn, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Monique Imes se narodila 11. prosince 1967 ve Woodlawn, Baltimore Country, Maryland. Otec, Steven Imes, Jr., pracuje jako drogový poradce a matka, Alice Imes, je inženýr. Má tři sourozence z nichž je Mo'nique nejmladší. Absolvovala Milford Mill High School a poté Morgan State University.

Zprvu pracovala jako telefonistka na erotické lince, poté účinkovala v Baltimore Comedy Factory Outlet. Vystupovala v řadě seriálů: YOU LIE LIKE A DOG, GIRLFRIENDS, THANK GOD YOU'RE HERE, MOESHA, WELCOME HOME ROSCOE JENKINS nebo dokonce i v UGLY BETTY. Nejvíce se ale lidem zapsala do vědomí i podvědomí ztvárněním Nicole Nikki Parker v THE PARKERS (1999 - 2004).

Zahrála si i v řadě filmů, např. sHADOWBOXER (2005) DOMINO (2005), BEERFEST (2006), PHAT GIRLZ (2006) nebo WELCOME HOME ROSCOE JENKINS (2008). Byla nominována na řadu ocenění a řadu si jich také odnesla, počínaje Sundance Film Festival a konče filmovými festivaly ve Stockholmu, Las Angeles, Dallasu, Bostonu, San Franciscu aj. Dosáhla na Zlatý glób a 7. března 2010 se projde po červeném koberci k předávání Oscarů, kterého má na dosah ruky za ztvárnění Mary v kritiky vychvalovaném filmu PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE (2009).

Mo'nique není úspěšná nejen herečka, ale také spisovatelka. V roce 2003 napsala knihu Skinny Woman Are Evil: Notes of a Big Girl in a Small-Minded World, která se po několika týdnech stala bestsellerem. V roce 2006 obohatila knihovnu (a především kuchyni) o svou další knihu, tentokrát kuchařku - Skinny Cooks Can't Be Trusted.

Mo'Nique je 2x rozvedená, má dvojčata Jonathana a Davida a syna Shalona. Jak sama říká, s manželem, Sidney Hicksem, žije v otevřeném manželství a je plně spokojená.

Jiří "nightevan" Havlík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Almost Christmas
2015 Bessie (TV film)
Interwoven
2014 Blackbird
2009 Precious
Steppin: Movie, The
2008 Vítej doma
2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Lady XXL
Oktoberfest
2005 Domino
Stín zabijáka
2004 Hair Show
Perfektní servis
Pryor Offenses (TV film)
2003 Intimate Portrait: Mo'Nique (TV film)
Noví sousedé (TV film)
2002 Na pokraji smrti
2001 Dva do hry
Queens of Comedy, The
Tvrďák
2000 Ultimátum

TV seriály

2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
The Game (TV seriál)
2005 The Boondocks (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
1999 The Parkers (TV seriál)
1998 The Hughleys (TV seriál)
1996 Moesha (TV seriál)

Dokumentární

2009 Why We Laugh: Black Comedians on Black Comedy
Životopisy: Whoopi Goldbergová
2005 Richard Pryor: The Funniest Man Dead or Alive (TV film)
2003 Intimate Portrait: Isabel Sanford (TV film)
2000 You Lie Like a Dog (TV seriál)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
2003 Last Comic Standing (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2001 Weakest Link (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Sin City Spectacular (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 Busta Rhymes feat. P. Diddy & Pharrell - Pass the Courvoisier, Part II (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace