foto

Michał Sieczkowski

  • nar. 26.4.1978 (40 let)
    Lodž, Lodžské vojvodství, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michał Sieczkowski je polský divadelní a filmový herec a režisér. Roku 2001 dokončil studia na Warszawska akademia teatralna a začal se velmi aktivně účastnit divadelního a kinematografického dění nejen v Polsku. Navštěvoval mimo jiné i jako stážista pražskou DAMU, kde se dostal do intenzivnější spolupráce s českými tvůrci. Mezi lety 2003 a 2012 působil v mnoha polských divadlech, nejvíce času strávil ve Varšavském Teatr Polonia, a od roku 2013 žije v Praze.

Na přelomu milénia si zahrál ve dvou ikonických filmech – roli hudebníka ztvárnil v polském filmu Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou, a roli židovského chlapce Lea v českém filmu Der Lebensborn - Pramen Života. Od té doby se jeho filmový repertoár mírně rozrostl, Michal ale zůstává aktivní především v divadelní sféře, nejen jako herec, ale i jako režisér.

V Polsku i Česku byl aktivním seriálovým hercem. V seriálu České televize O ztracené lásce se v roce 2002 stal protagonistou Percivala. Významné jsou jeho role v českých snímcích Colette z roku 2013 (kde ztvárnil židovského chlapce určeného k likvidaci v koncentračním táboře Davida) a Hany z roku 2014 (kde ztvárnil zasněného dramatika Egona).

V roce 2009 u něj došlo k veřejnému coming-outu, kdy uvedl, že je gay. V tradičně založeném Polsku i ve své vlastní rodině se ale nedočkal velkého pochopení své sexuální orientace, spekuluje se proto o důvodech jeho emigrace.

Jaroslav "Daertelon" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2014 Hany
2013 Colette
2009 Jánošík - Pravdivá historie
Menší zlo
2007 Naděje
2003 Staré báje vikingů
2002 Chopin: Touha po lásce
Dodatek
Pomsta
2000 Der Lebensborn - Pramen života
Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Tóny smrti (S02E02)
2016 Mordparta (TV seriál)
Oběť (S01E07)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sprejeři (S04E11)
2007 Ekipa (TV seriál)
Regina (TV seriál)
2006 Dwie strony medalu (TV seriál)
Fałszerze. Powrót Sfory (TV seriál)
Kochaj mnie, kochaj! (TV seriál)
2005 Magda M. (TV seriál)
2004 Glina (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
Samo życie (TV seriál)
2000 Plebania (TV seriál)
1997 Klan (TV seriál)
1953 Teatr telewizji (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace