Reklama

Reklama

Biografie

Radwimps je japonská hudební skupina založená roku 2001. Název kapely pochází od dvou anglický slangů „rad“ a „wimp“. Členy kapely jsou frontman Yojiro Noda, Akira Kuwahara, Yusuke Takeda a Satoshi Yamaguchi. Kapela se zaměřuje na hudební styl rock, respektive jeho odnože, jako například indie rock, pop rock, alternative rock nebo funk rock.

Radwimps začali vzrůstat na popularitě svými alby „Radwimps 1, 2, 3“, avšak jejich čtvrté album „Radwimps 4: Okazu no Gohan“ dosáhlo velkého komerčního úspěchu. Svůj talent prostě měli odjakživa v krvi a stali se v Japonsku velmi známou a uznávanou kapelou. Podobně i jejich další alba „Altocolony no Teiri“ z roku 2009, „Zettai Zetsmuei“ z roku 2011 a také „Batsu to Maru to Tsumi to“ (2013) slavila úspěchy pro svou osobitost a nespornou kvalitu. Spousta jiných uměleckých osobností v Japonsku respektují tvorbu Radwimps jako revoluční tvorbu japonské hudební kultury.

Není proto divu, že jim režisér Makoto Šinkai nabídl spolupráci na jeho vrcholném snímku Kimi no na wa. z roku 2016, kdy Radwimps k tomuto filmu složili kompletní soundtrack. Kromě toho také složili hudbu k filmu Šinkaie Tenki no ko z roku 2019.

M. "Emo-haunter" L.

Skladatel

Host

Reklama

Reklama