foto

Ed Begley Jr.

  • nar. 16.9.1949 (69 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edward James "Ed" Begley, Jr. je americký herec a ekolog. Begley je možná nejznámější rolí stážisty Dr. Victora Ehrlicha v televizním seriálu ST. ELSEWHERE, díky kterému získal šest po sobě jdoucích Emmy Awards. V současné době má reality show o zeleném bydlení s názvem LIVING WITH ED na kanálu Planet Green se svou manželkou, herečkou Rachelle Carson.

Begley, Jr. se narodil v Los Angeles, Kalifornii, je syn Allene Jeanne Sandersové a držitele Oscara Eda Begleyho. Vyrostl v Buffalo, New Yorku, kde navštěvoval školu Stella Niagara Education Park Cadet v Lewistonu, New York. V roce 1962 se rodina přestěhovala zpět do Kalifornie, kde vystudoval Notre Dame High School a Los Angeles Valley College.

Svou první manželku Ingrid Taylor si vzal 31. 10. 1976 a mají spolu dceru Amandu Begley (nar. 03. 10. 1977), a syna Nicholase Taylora Begley (nar 04.1.1979). Ed a Ingrid se rozvedli v říjnu 1989. Poté v srpnu roku 2000 se oženil v Las Vegas, Nevada se svou současnou manželkou Rachelle Carson. Mají spolu dceru Hayden.

Ekologií se začal zabývat roku 1970 se svým prvním elektrickým vozidlem Taylor-Dunn. Dále se zajímá o recyklaci, a stal se veganem. Podporuje ekovýrobky. Dům Begleyových je budova o velikosti 147.3 m2 využívající sluneční a větrnou energii. Za účty za elektřinu zaplatí ročně průměrně pouhých 6 000 Kč. Ačkoli je známý jízdou na kole a používáním veřejné dopravy, vlastní také Toyotu RAV4 EV na elektrický pohon.

Begley, Jr. Je známou tváří z mnoha televizních seriálů či filmů – za zmínku stojí například seriál WINNETKA ROAD nebo STAR TREK: VOYAGER, z filmů pak MODRÉ LÍMEČKY, NAOSTRO.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dámský klub
Making Babies
2017 Lucky
The Summerland Project
2016 Imperfections
Krotitelé duchů
Mascots
Time Toys
2013 In Security
Muhammad Ali: Největší souboj (TV film)
2012 Making Change
2011 Brave New World (TV film)
Co ty jsi za číslo?
Wish Wizard
2010 Bus, The
Sammyho dobrodružství 3D
2009 21 and a Wake-Up
Balancing the Books
Georgia O'Keeffeová (TV film)
He's Such a Girl
Tripping Forward
Užívej si, co to jde
2008 Cesta na Měsíc 3D
Hledá se Amanda
Next of Kin
Nové sčítání hlasů (TV film)
Travička zelená
2007 Hard Four
Jediná dlouhá noc
Walk the Talk
2006 Našli mě naši
Nominace na Oscara
Pittsburgh
Starší syn
2005 Medvědí přízrak (TV film)
Tajemná posedlost
Welcome to California
2004 Američan
Back by Midnight
Bathroom Boy
Francis Hamper
Hair High
Život v Liberty Street (TV film)
2003 Nekonečná pařba
Net Games
The Simpsons: Dark Secrets (video kompilace)
Vichřice
Válečné příběhy (TV film)
2002 Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu
Brouk
2001 Antrax
Deník sexuálních obětí
Holka jako lusk
Hounded (TV film)
2000 Homicide: The Movie (TV film)
Nejlepší show
1998 I'm Losing You
Murder She Purred: A Mrs. Murphy Mystery (TV film)
Návrat Addamsovy rodiny
1997 Klokan Joey
Lay of the Land, The
Medvídeček
Not In This Town (TV film)
Sám (TV film)
1996 Alf versus U.S. Army (TV film)
For Goodness Sake II
Hodina pomsty
Noční šichta (TV film)
Svalnatý Santa Claus
1995 Batman navždy
Bláznivá vychovatelka
Kniha pohádek
1994 Hamouni
Pocit
Rave Review
The Shaggy Dog (TV film)
Vládce knih
Vzbuďte se, vojáci!
Šance na přežití (TV film)
1993 Cooperstown (TV film)
I na kovbojky občas padne smutek
Partners (TV film)
1992 Cruise Control
In the Line of Duty: Siege at Marion (TV film)
Kandidátka na první dámu (TV film)
Mastergate (TV film)
Reportérka (TV film)
Černý kůň
1991 Pohádková babička (TV film)
Šance pro život (TV film)
1990 Seznamte se s Applegatovými
The Big One: The Great Los Angeles Earthquake (TV film)
V zájmu dítěte (TV film)
1989 Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills
Ďáblice
1988 Náhodný turista
Špioni, hlavouni a drzouni (TV film)
1987 Amazonky na Měsíci
Celebration Family (TV film)
Roman Holiday (TV film)
The Incredible Ida Early (TV film)
1986 Doctor Duck's Super Secret All-Purpose Sauce
1985 Pound Puppies, The (TV film)
Transylvania 6-5000
Waiting to Act
1984 Hraje skupina Spinal Tap
Ohnivé ulice
Protokol
1983 Silvestrovské představení
Still the Beaver (TV film)
Uncommon Love, An (TV film)
1982 Důstojník a džentlmen
Eating Raoul
Kočičí lidé
Lékařská akademie
Rošťáci a lupiči (TV film)
Tales of the Apple Dumpling Gang (TV film)
Voyager from the Unknown
Víc než další milostný příběh (TV film)
1981 Kamaráde, kamaráde
Private Lessons
1979 Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (TV film)
Blízcí příbuzní
Concorde - Letiště 1979
Elvis Presley (TV film)
Hot Rod (TV film)
Naostro
Shining Season, A (TV film)
1978 Hrdinové z galaxií (TV film)
Modré límečky
The One and Only
Utečeme na jih
1977 Dead of Night (TV film)
Mixed Nuts (TV film)
Record City
Veřejná frekvence
1976 Zůstaň hladový
1974 Cockfighter
1973 Charley and the Angel
Showdown
Super táta
1972 Evil Roy Slade (TV film)
Family Flight (TV film)
Now You See Him, Now You Don't
Where Does It Hurt?
1969 Computer Wore Tennis Shoes, The

TV seriály

2018 Volejte Saulovi (TV seriál)
Smoke (S04E01)
2017 Future Man (TV seriál)
A Date With Destiny (E13)
Prelude to an Apocalypse (E12)
Beyond the TruffleDome (E11)
další epizody (12)
Me, Myself and I (TV seriál)
Home Alone (E08)
The Card (E03)
Lady Dynamite (TV seriál)
Little Manila (S02E08)
Apache Justice (S02E06)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Musical (S03E12)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Shucker (S09E09)
The Accidental Text on Purpose (S09E06)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Electoral Dysfunction (S02E10)
Guest Appearances (TV seriál)
Lady Dynamite (TV seriál)
Enter the Super Grisham (S01E12)
I Love You (S01E05)
White Trash (S01E03)
další epizody (5)
Lopez (TV seriál)
Party Girl (TV seriál)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Inflatable (S02E07)
Gloves Off (S02E04)
Amarillo (S02E03)
další epizody (5)
2015 Naši nebo vaši (TV seriál)
2014 Wedlock (TV seriál)
Betas (TV seriál)
This Is It (E11)
Steppin' Out (E09)
2013 Betas (TV seriál)
Show & Tell (E08)
Strange Magic (E07)
One on One (E04)
další epizody (5)
Family Tree (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Finale (S09E23)
2012 Vychovávat Hope (TV seriál)
Vraťte mi moje dítě (S02E22)
2011 Off the Map (TV seriál)
On the Mean Streets of San Miguel (E04)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Miamský řezník (S10E08)
Smrtící výčitky (S10E05)
Kdo se směje naposled (S10E04)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Big Time Rush (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
Rise and Fall of Tuck Johnson (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Gone Maggie Gone (S20E13)
2008 Easy to Assemble (TV seriál)
Gary Unmarried (TV seriál)
2007 Veronica Mars (TV seriál)
Papá Hamingway (S03E15)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Odkaz předků (S05E19)
Smrt na lovu (S05E17)
2006 Veronica Mars (TV seriál)
Vejce do skla (S03E09)
Zrcadlo, kdo je nejtlustší? (S03E08)
Nesesmilníš, neopíšeš (S03E06)
další epizody (5)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Síla přírody (S05E09)
Píseň našeho života (S05E08)
2004 Královská nemocnice (TV seriál)
2002 Wednesday 9:30 (8:30 Central) (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje oběť (S01E21)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Živote je příliš krátký (S01E09)
Křižovatky (S01E08)
další epizody (6)
Západní křídlo (TV seriál)
The War at Home (S02E14)
2000 Pigs Next Door (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Homer - Maxi Obr (S10E13)
1997 Migo (TV seriál)
Zbraň (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Trial by Fury (S01E12)
Chůva k pohledání (TV seriál)
You Bette Your Life (S04E23)
1996 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Konec budoucnosti, část druhá (S03E09)
Konec budoucnosti, část první (S03E08)
1994 Mrs. Piggle-Wiggle (TV seriál)
Na hlavní třídě (TV seriál)
Columbo (TV seriál)
Columbo v přestrojení (S10E09)
1990 Do poslední pence (TV seriál)
Parenthood (TV seriál)
1983 All-New Scooby-Doo and Scrappy-Doo Show, The (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
St. Elsewhere (TV seriál)
1981 Šmoulové (TV seriál)
1979 Scooby-Doo a Scrappy-Doo (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Příliš mnoho kuchařů (S08E01)
1978 Battlestar Galactica (TV seriál)
Columbo (TV seriál)
Jak vytočit vraždu (S07E04)
1976 Quincy M.E. (TV seriál)
1973 Roll Out (TV seriál)
1972 Wait Till Your Father Gets Home (TV seriál)
1960 Insight (TV seriál)

Dokumentární

2018 One Planet
2017 And the Winner Isn't
2016 Vegan: Příběhy z každodenního života
2013 Arrested Development Documentary Project, The
2012 Love Sex God
2011 Freedom
2009 Intelligent Life: Change Your Mind, Change Your World - vyp.
Sázka na novou energii (TV seriál)
2007 Brando (TV film)
2006 Sustainable Table: What's on Your Plate?
2001 Intimate Portrait: Cheryl Tiegs (TV film)
Intimate Portrait: Cindy Williams (TV film)
2000 Intimate Portrait: Suzanne Somers (TV film)
1994 Druhá světová válka: Když řvali lvi (TV film)
1993 Celebrity Guide to Entertaining, The
1992 Earth and the American Dream - vyp.

TV pořady

2017 Megyn Kelly Today (TV pořad)
2015 24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
Ricki Lake Show, The (TV pořad)
2011 Eco-Hollywood (TV pořad)
2010 Celebrity Close Calls (TV pořad)
1993 Today's Environment (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1983 The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1963 Weltspiegel (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2004 Coming In

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace