foto

Patrik Pašš

  • nar. 25.9.1948 (71 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Patrik Pašš sa narodil 25. septembra 1948 v Bratislave. Je absolventom pražskej FAMU (1978 – 1983), odboru Filmová a televízna strihová skladba. Filmársku prácu okúsil v priebehu svojej kariéry ako tvorca i ako producent. Od roku 1965 do roku 1994 pracoval v bratislavskom štúdiu vtedajšej Československej televízie, najskôr externe ako asistent kamery, zvuku, produkcie a strihu, neskôr ako strihač a vedúci oddelenia strihu.

V roku 1996 založil produkčnú spoločnosť TRIGON PRODUCTION. Okrem toho, že patrí medzi najlepších strihačov na Slovensku i v Čechách, je profesorom Strihovej skladby na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Ako producent realizoval viac než 1 800 diel a získal za ne vyše 200 ocenení v domácom i medzinárodnom audiovizuálnom prostredí. Medzi najvýznamnejšie patria INTERNATIONAL EMMY AWARD, Christopher Award, Český lev.

ITAfilm

Střihačská filmografie

Filmy

2015 Malá z rybárny
2013 Colette
2008 Bathory
Cinka Panna
1999 Všichni moji blízcí
1996 Čierna ovca (TV film)
1994 Baščovanský a zať (TV film)
1993 Anděl milosrdenství
1992 Ambro
1990 Takmer ružový príbeh (TV film)
1989 Sedím na konári a je mi dobre
1988 Zápas tygrů (TV film)
1987 Pehavý Max a strašidlá
1985 Perinbaba
1983 Sojky v hlave
Tisícročná včela
1981 Pasca (TV film)
1980 Anonym (TV film)
1978 A ako Alžbeta (TV film)
1977 Ako sa Vinco zaťal (TV film)
1976 Cesta domov (TV film)
1973 Havária (TV film)
1970 Dovidenia v pekle, priatelia

TV seriály

1983 Tisícročná včela (TV seriál)
Děti dětí (E04)
Syn (E03)
Otec (E02)
další epizody (4)
1982 Bambuľkine dobrodružstvá (TV seriál)

Dokumentární

2011 Nickyho rodina
2002 Síla lidskosti - Nicholas Winton
1995 Papírové hlavy
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)
1990 Deti vetra (TV seriál)
1971 Jánošík ´21 (TV film)

TV pořady

1995 GENUS (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Čertí brko
2016 Agáva
2009 Nebe, peklo… zem
2002 Dážď padá na naše duše

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Výstřel (E11)
Závody se smrtí (E10)
Rodokmen (E09)
další epizody (11)
2013 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)

Dokumentární

2011 Nickyho rodina
2006 Maratón

Režijní filmografie

Filmy

2008 V poli

Herecká filmografie

TV seriály

2013 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)

Dokumentární

2013 Kvety a korene

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2011 Nickyho rodina

Host

TV pořady

2001 Kamera (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky