foto

Bruno Madinier

  • nar. 10.5.1960 (60 let)
    Finistère, Francie

Biografie

Francouzský herec Bruno Madinier se narodil v Bretani. Odmala ho lákalo divadlo. Proto si se svými spolužáky již na střední škole založil ochotnický soubor. Po střední škole nastoupil na HEC (veřejná škola se zaměřením na ekonomii a management) a zároveň se zapsal na konzervatoř ve Versailles. Se spolužáky potom jezdil po Francii s několika představeními.
Po dvou letech Madinier HEC opustil, aby se mohl naplno věnovat hraní. Úspěšně složil zkoušky a nastoupil na Národní konzervatoř dramatického umění v Paříži, jeho spolužákem byl Christophe Lambert. Po tříletém studiu nastoupil do divadla v Remeši. Hrál také v divadlech ve Štrasburku, Rouen i v Paříži.

V roce 1980 Madiniera poprvé našla kamera ve válečném dramatu VACANCES ROYALES. Od té doby se před kamerou objevuje převážně v televizních filmech a seriálech. Zvrat v jeho kariéře nastal, když mu francouzská televize TF1 nabídla roli v seriálu CORDIEROVI, SOUDCE A POLICAJT (1992). Bruno Madinier hrál soudce Cordiera celých deset let. Potom spolupráci na seriálu ukončil a ten byl přejmenován na Komisař Cordier. Desetiletá práce pro televizi přinesla Madinierovi značnou popularitu.

V létě 2005 odvysílala opět TF1 šestidílný seriál DOLMEN. Bruno Madinier zde vytvořil polovinu vyšetřovatelského páru. Partnerkou mu byla Ingrid Chauvin. Bruno Madinier za roli v Dolmenu obdržel cenu diváků na festivalu v Luchonu v roce 2006.

Jelikož se spolupráce Madiniera s Chauvin osvědčila a u diváků zabodovala, připravila TF1 svým divákům částečné repete. V roce 2008 se stejná dvojice vyšetřovatelů objevila v dalším miniseriálu s názvem BÍLÁ RUKA. U nás byl tento původně čtyřdílný seriál vysílán na ČT pouze ve dvou částech.

Bruno Madinier si v roce 1992 založil poradenskou firmu v oblasti komunikace Madinier et Associés a pořádá školení pro firmy jako je Total, Nestlé, Chanel, Christian Dior a další. Bruno Madinier byl dvakrát ženatý, z prvního manželství má syna Arthura (1990). S manželkou Camille, která je dcerou malíře Jean-Roberta, má dalšího syna Louise (1994).

Kateřina "Snorlax" Horáková

Herecká filmografie

Filmy

2015 Vraždy na útesu (TV film)
2011 L'amour en jeu (TV film)
2010 Tombé sur la tête (TV film)
Vidocq (TV film)
2009 Jamais 2 sans 3 (TV film)
2008 Bílá ruka (TV film)
2006 Hlavní podezřelý (TV film)
Větrná bouře (TV film)
2002 Smrt v zastoupení (TV film)
2000 Amour sur un fil, L' (TV film)
1993 Les noces de carton (TV film)
1991 Salut les coquins (TV film)
1990 Julie de Carneilhan (TV film)
Le Lien du sang (TV film)
Sladká pomsta
1985 Štědrovečerní večeře (TV film)
1983 Trois morts à zéro (TV film)
1980 Vacances royales

TV seriály

2013 Meurtres à... (TV seriál)
Enquêtes réservées (TV seriál)
Morte saison (S06E06)
La Belle endormie (S06E05)
Dose létale (S06E04)
další epizody (4)
2012 Jeu de dames (TV seriál)
2009 Commissaire Magellan (TV seriál)
Mes amis, mes amours, mes emmerdes (TV seriál)
2008 Sanglot des anges, Le (TV seriál)
2007 Avignonské proroctví (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
2005 Commissaire Cordier (TV seriál)
Dolmen (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2003 Modré hlubiny (TV seriál)
1998 Marmottes, Les (TV seriál)
1997 Louis Page (TV seriál)
1996 Alsaciens - ou les deux Mathilde, Les (TV seriál)
1992 Cordierovi, soudce a policajt (TV seriál)
1991 Napoléon et l'Europe (TV seriál)
1990 V comme vengeance (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)

Host

TV pořady

2005 Les grands du rire (TV pořad)
2000 Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)