foto

Bridie Carter

  • nar. 18.12.1970 (48 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie

Biografie

Bridie Carter se narodila v australském Melbourne jako nejstarší ze třech dětí. Její matka pracovala v galerii umění, kterou i vlastnila. Bridie tedy cit pro umění zdědila právě po ní. Jako malá hrála na několik hudebních nástrojů, avšak žádnému se nevěnovala naplno.

V roce 1994 vystudovala Národní Institut Divadelního Umění (NIDA) a během let 1995-2001 si zahrála v několika australských seriálech a televizních filmech. Ovšem do povědomí diváků i mimo Austrálii se dostala až se seriálem MCLEODOVY DCERY, kde si zahrála jednu z hlavních rolí, Tess Silvermanovou.

V roce 2005 se jí narodil syn Otis Wilson, proto se rozhodla, že dotočí svých posledních pár dílů McLeodových dcer a seriál opustí. Bridie Carter byla několikrát nominovaná i oceněná jako nejoblíbenější herečka australské televize.

Veronika "veju" Galetková

Herecká filmografie

Filmy

2016 EMO muzikál
2012 The Things My Father Never Taught Me
2011 Ragtime
2010 I Love You Too
2001 Život s vrahem (TV film)
1999 Envy
Fresh Air
1997 Kangaroo Palace (TV film)

TV seriály

2015 800 Words (TV seriál)
Episode 1 (S01E01)
2013 It's a Date (TV seriál)
2011 Psanci na útěku (TV seriál)
2009 Rescue Special Ops (TV seriál)
2004 McLeodovy dcery (TV seriál)
Když létají jiskry (S04E07)
Náhoda (S04E06)
Velká očekávání (S04E05)
další epizody (7)
2003 McLeodovy dcery (TV seriál)
Rozruch (S03E30)
Navěky sbohem (S03E29)
Bílá, barva smrti (S03E28)
další epizody (30)
2002 McLeodovy dcery (TV seriál)
Světlé zítřky (S02E22)
Nikdy víc pane pravý (S02E21)
Změna větru (S02E20)
další epizody (28)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)
Velké závody (S01E16)
Nové boty (S01E15)
Kdo, co krade (S01E14)
další epizody (16)
2000 Above the Law (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)
1997 Oddělení vražd (TV seriál)
Simone de Beauvoir's Babies (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1989 G.P. (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Dokumentární

1999 Inside Film Awards (TV seriál)

Host

TV pořady

2003 The 2003 Australian Film Institute Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace