foto

Brian Kirk

  • nar. 1968
    Armagh, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Kirk je irský režisér a scénarista. Narodil se v roce 1968 ve městě Armagh v severním Irsku. Na začátku kariéry natočil filmy BABY DOLL (1998), BILLY  AND ZORBA (1999), GUTWALOOPS (1999) a DO ARMED ROBBERS HAVE LOVE AFFAIRS? (2000). Poté se začal věnovat seriálové kariéře. V roce 2004 natočil dvě epizody komediálního seriálu PULLING MOVES. V témže roce natočil také dvě epizody seriálu MURPHY'S LAW (k seriálu se ještě vrátil v roce 2005, kdy natočil rovněž další dva díly).

V roce 2006 a 2007 si zase odskočil k filmu a natočil  HŘÍŠNÉ MĚSTO a LEGENDA O MÉM SYNOVI s Danielem Radcliffem. Prozatimním vrcholem jeho tvorby je účast na seriálech TUDOROVCI (dvě epizody), BOARDWALK EMPIRE (epizoda "Hold me in paradise"), GREAT EXPECTATIONS a HRA O TRŮNY, kde natočil 3-5 epizodu v první sérii.

S filmem Billy and Zorba vyhrál Brooklyn Film Festival a na Worldconu vyhrál s Hrou o trůny cenu Huga, udělovanou nejlepším science fiction a fantasy počinům roku. Za seriál HEARTS AND BONES (2000) byl také nominován na Filmovou cenu Britské akademie.

reflecto

Režijní filmografie

Filmy

2013 Gilded Lilys (TV film)
2007 Legenda o mém synovi (TV film)
2006 Hříšné město
2001 Do Armed Robbers Have Love Affairs?
1999 Billy and Zorba
1998 Baby Doll

TV seriály

2015 Penny Dreadful (TV seriál)
And They Were Enemies (S02E10)
And Hell Itself My Only Foe (S02E09)
Little Scorpion (S02E07)
další epizody (4)
2013 Darebák (TV seriál)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Vlk a lev (S01E05)
Mrzáci, bastardi a zlámané věci (S01E04)
Luck (TV seriál)
Nadějné vyhlídky (TV seriál)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Drž mě v ráji (S01E08)
Luther (TV seriál)
Episode #1.2 (S01E02)
Episode #1.1 (S01E01)
2009 Father & Son (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Remains to Be Seen (S04E02)
2007 Invaze buranů (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
2006 Bratrství (TV seriál)
2005 Funland (TV seriál)
2004 Pulling Moves (TV seriál)
2003 Murphy's Law (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace