foto

Thom Barry

  • nar. 6.12.1950 (67 let)
    Cincinnati, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thom Barry, herec afrického pôvodu, rodným menom Thomas Barry, sa narodil v americkom štáte Ohio. V ranných osemdesiatych rokoch pracoval v rádiu WUBE v Cincinnaty. Prvé dotyky herectva zaznamenal v oblasti reklamy, kde sa jednalo predovšetkým o reklamné spoty pre zásielkové služby Home Depot a UPS.

Začiatkom deväťdesiatych rokov sa začal objavovať vo filmoch a seriáloch z hollywoodskej produkcie. Zameral sa hlavne na role z policajnej alebo armádnej oblasti, kde vystriedal množstvo povolaní od radového policajta, ochrankára cez seržanta, agenta a napokon aj detektíva.

K známejším filmom, v ktorých sa tento charizmatický herec objavil, patria "Apollo 13", "Air Force One" alebo "Independence Day". Zo seriálov môžeme spomenúť "Babylon 5", "The Client", "Without a Trace" alebo "Any Day Now". Od roku 2003 do dnešných dní pôsobí v roli detektíva na oddelení odložených prípadov v úspešnom seriály "Cold Case".

Svoj hlas dodal mnohým animovaným a počítačovým postavám vo filmoch ako "The Incredible Hulk" alebo "The Wild Thornberrys" a momentálne má na konte viac ako 50 filmov a seriálov.

Thom Barry žije v Los Angeles.

Richit

Herecká filmografie

Filmy

2016 Mr. Church
2015 Richard Peter Johnson
2013 Texaský masakr motorovou pilou 3D
2012 Nezahrávej si s ohněm
2007 Love... & Other 4 Letter Words
Mannsfield 12, The
2004 Time Out
2003 Rychle a zběsile 2
2002 Prezidentův muž 2: Ground Zero (TV film)
2001 Rychle a zběsile
2000 Krvavá volba
The Expendables (TV film)
1998 První liga 3: Zpátky do druhé ligy
1997 Air Force One
Lebkouni: Dědictví Udary (TV film)
Supertajná zbraň
1996 Bláznivá škola
Den nezávislosti
Duch minulosti
Riot
Space Jam
1995 Americký prezident
Apollo 13
Černá klec
Kongo
1994 Out of Darkness (TV film)
Schemes

TV seriály

2015 Prozíravost (TV seriál)
Run (S03E15)
Mirror (S03E13)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Framed (S03E12)
2010 Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)
Skoro jako v ráji (S07E21)
Kulka (S07E19)
další epizody (8)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Vražda na ledě (S07E10)
Debatní kroužek (S07E09)
Čínská čtvrť (S07E08)
další epizody (22)
2008 Havárie (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Křídla (S06E11)
Jiná kampaň (S06E10)
Děvče z magazínu (S06E09)
další epizody (18)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Rodina (S05E11)
Spravedlnost (S05E10)
Šílená po klucích (S05E09)
další epizody (24)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Červení a modří (S04E11)
Navěky modrá (S04E10)
Osamělá srdce (S04E09)
další epizody (24)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Frankovy lahůdky (S03E10)
Perfektní den (S03E09)
Čest (S03E08)
další epizody (23)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Dům (S02E10)
Lovec myšlenek (S02E09)
Rudá záře (S02E08)
další epizody (23)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Weatherman (S04E04)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Stopař (S01E10)
Pocity viny (S01E09)
Babočkové odlétají (S01E08)
další epizody (10)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 The Education of Max Bickford (TV seriál)
1999 Get Real (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Guys Like Us (TV seriál)
Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Služební postup (S03E16)
1997 Advokáti (TV seriál)
Komando (TV seriál)
Věřte nevěřte (TV seriál)
Žena v zrcadle / Elektrické křeslo / Rodinné setkání / Mstící kulka / Dům snů (S01E01)
1996 Common Law (TV seriál)
Dangerous Minds (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Incredible Hulk, The (TV seriál)
Jilmová ulice (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Správná věc (S02E14)
1995 The Client (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Growth Pains (S01E17)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Living Single (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace